Skip to main content

Competitie Top Division Women 1 stopgezet door coronavirus

Top Division Women 1 wordt vanwege het coronavirus definitief stopgezet. Dat werd door Basketbal Belgium (Basketbal Vlaanderen & AWBB) beslist. Castors Braine kroont zich dus voor het zevende jaar op een rij tot kampioen. De bekerfinale wordt uitgesteld tot volgend seizoen. 

 

De eerste ronde van de reguliere fase was vorig weekend net achter de rug. Castors Braine eindigde met 20 op 22 op de eerste plaats in de reguliere competitie en is meteen kampioen. Voor de Waals-Brabantse club is het sinds 2014 de zevende opeenvolgende titel. Sint-Katelijne-Waver eindigt op de tweede stek en is vice-kampioen.

 

DP World Antwerp Giants gaf al aan vrijwillig te zakken naar eerste landelijke. Die vrije plaats kan mogelijks opgevuld worden door de huidige leider in eerste landelijke, Ion Basket Waregem, indien deze club akkoord gaat. 

 

Finale Beker van België uitgesteld

 

De finale van de Beker van België tussen Castors Braine en Phantoms Boom wordt afgewerkt bij de start van het nieuwe seizoen 2020-2021. Eerder werd wegens het coronavirus ook al beslist dat deze niet kon doorgaan op zondag 15 maart. 

 

Laatste Berichten

 • Q&A - Coaches - Heren A
  Q & A - Coaches Heren A

  De eerste Q&A zit erop! Volgende week woensdag worden de vragen beantwoord door Paul Vervaeck en assistent coach Pieter De Groof.

 • Q&A - Voorzitter - Luc Katra
  Q & A - Voorzitter - Luc Katra

  Vanaf volgende week woensdag starten we wekelijks met een Q&A. We stellen via videocall enkele vragen aan spelers, speelsters, coaches en de voorzitter.

 • Seizoen 19-20 stopgezet
  Einde seizoen 19-20

  Basket Belgium en de Pro Basketball League hebben beslist om de Euromillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus.

 • Talent met ambitie zoekt coaches met talent !
  Talent met ambitie zoekt coaches met talent!

  Om de, door ex-bondscoach Tony Van den Bosch, hertekende jeugdstructuur in de praktijk te brengen is Kangoeroes Basket Mechelen opzoek naar extra jeugdcoaches voor lage en hoge blok. 

 • Try-outs 2020
  Try-outs 2020

  Kangoeroes Basket Mechelen wil zijn jeugdspelers laten doorgroeien naar hun seniorsploegen in de verschillende afdelingen.

 • Topsport verbroedert in Mechelen
  Topsport verbroedert in Mechelen

  Onze spelers en het bestuur van Kangoeroes Basket Mechelen waren gisteren te gast bij de collega’s van KV Mechelen.