Skip to main content

Competitie EuroMillions Basketball League stopgezet door coronavirus.

In overleg met Basketball Belgium werd vandaag door Pro Basketball League beslist om de EuroMillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus.

 

Deze beslissing kwam er om de gezondheid van de spelers, clubs en fans te vrijwaren en de verspreiding van het virus tegen te gaan op basis van de beslissingen van de regering.

 

FILOU Oostende wordt uitgeroepen als kampioen en de huidige rangschikking zal gebruikt worden voor de toekenning van Europese tickets. Om de clubs de mogelijkheid te geven zich voor te bereiden voor komend seizoen na deze beslissing, werd de toekenning van de licenties uitgesteld tot 15 mei.

 

Arthur Goethals, voorzitter Pro Basketball League: “Door de beslissingen van de regering ontstond een situatie van overmacht. Deze unanieme en solidaire beslissing op basis van de huidige situatie was de enige en juiste beslissing, hoe moeilijk ook. De gezondheid van onze spelers, clubmedewerkers en onze fans gaat boven elke sportieve afweging die we konden maken. Wij gaan vanaf nu met onze clubs aan de slag om het nieuwe seizoen voor te bereiden en kijken er naar uit om onze fans en partners weer vanaf begin september in onze zalen te verwelkomen.”

 

Jean-Pierre Delchef, voorzitter Basketball Belgium : “In de gegeven omstandigheden hebben we samen met de clubs onze verantwoordelijkheid genomen. Sporten is en blijft nochtans gezond; er blijven tal van mogelijkheden om dit individueel op een veilige manier te doen in de buitenlucht.”

Laatste Berichten

 • Q&A - Coaches - Heren A
  Q & A - Coaches Heren A

  De eerste Q&A zit erop! Volgende week woensdag worden de vragen beantwoord door Paul Vervaeck en assistent coach Pieter De Groof.

 • Q&A - Voorzitter - Luc Katra
  Q & A - Voorzitter - Luc Katra

  Vanaf volgende week woensdag starten we wekelijks met een Q&A. We stellen via videocall enkele vragen aan spelers, speelsters, coaches en de voorzitter.

 • Seizoen 19-20 stopgezet
  Einde seizoen 19-20

  Basket Belgium en de Pro Basketball League hebben beslist om de Euromillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus.

 • Talent met ambitie zoekt coaches met talent !
  Talent met ambitie zoekt coaches met talent!

  Om de, door ex-bondscoach Tony Van den Bosch, hertekende jeugdstructuur in de praktijk te brengen is Kangoeroes Basket Mechelen opzoek naar extra jeugdcoaches voor lage en hoge blok. 

 • Try-outs 2020
  Try-outs 2020

  Kangoeroes Basket Mechelen wil zijn jeugdspelers laten doorgroeien naar hun seniorsploegen in de verschillende afdelingen.

 • Topsport verbroedert in Mechelen
  Topsport verbroedert in Mechelen

  Onze spelers en het bestuur van Kangoeroes Basket Mechelen waren gisteren te gast bij de collega’s van KV Mechelen.