Skip to main content

Einde seizoen 19-20

Basket Belgium en de Pro Basketball League hebben beslist om de Euromillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus. Eerder werd ook al de competitie Top Division Women 1 stopgezet.

 

Deze beslissing is gebaseerd op overmacht om de gezondheid van spelers, partners, medewerkers en fans te vrijwaren en de verspreiding van het virus tegen te gaan op basis van de beslissingen van de regering.

 

Luc Katra (voorzitter): ‘ Dit is de enig juiste beslissing die genomen werd in het belang van de gezondheid van spelers, medewerkers en supporters. Het is een drastische beslissing maar zo is er duidelijkheid en geen onzekerheid. Kangoeroes Basket Mechelen sluit hiermee sneller dan verwacht het seizoen 2019/2020 af. Het bestuur van KBM dankt niet alleen zijn spelers en speelsters voor hun inzet en prestaties, maar ook al onze partners, clubmedewerkers en supporters voor de steun en stort zich meteen boordevol ambitie op de voorbereiding van het komende seizoen’

 

Danny Verhulst (commercieel directeur) : ‘Het is even slikken maar zeker een terechte beslissing.  Onze gezondheid primeert nu éénmaal op onze sportieve prestaties. We gaan zeker niet stilstaan, integendeel, vanaf maandag gaan we aan de slag om het nieuwe seizoen voor te bereiden. Ik ben ervan overtuigd dat we met hard te werken, onze fans en partners zo snel mogelijk een prachtig product met Mechels DNA zullen kunnen voorstellen, boordevol topbasket en beleving in de Mechelse Winketkaai zowel voor heren als dames alsook voor onze jeugdwerking. Een stad zoals Mechelen verdient naast topvoetbal ook topbasket en daar gaan we voor.’

 

Hou zeker onze communicatie via onze mediakanalen (Radio Reflex, RTV en GvA) in het oog, en volg ook onze eigen kanalen (website, social media,…).

 

Heel veel sterkte in deze moeilijke tijden , blijf gezond, en hopelijk tot binnenkort!!!