Skip to main content

Kangoeroes vs Kortrijk Spurs

Zaterdag kregen onze dames Kortrijk Spurs op bezoek. Buiten onze gekwetste  Ance Aizsila stonden we compleet aan de start. Tea Milardovic, onze nieuwe aanwinst, stond voor haar debuut.

 
Echter startte Kortrijk gretiger aan de match en opende de match met 3 bommen waardoor we direct 3-6 achterstonden. Coach Robbie dook onmiddellijk in een time-out om onze dames wakker te schudden. Met directe tegenacties konden we de 1ste quarter afsluiten met winst (17-13).

 

De 2de quarter begon zeer moeizaam met na 5 minuten een 2-2.  De laatste 5 minuten konden onze dames, na mooi en snel basketball een 19-4 laten noteren op het wedstrijdblad. Kortrijk kon zijn afwerking niet blijven waarmaken waardoor onze dames konden profiteren en hun eigen spel maken. Deze quarter werd afgesloten met 21-6.

Ruststand 38-19. 


Onze Kangoeroes kwamen met veel zin uit de kleedkamer en onder leiding van onze kapitein Marjorie (10 assists) kregen supporters waar voor hun geld. Het samenspel tussen Marjorie en Lexi was een lust voor het oog.

 

De 4de quarter konden we starten met een 62-31 voorsprong wat coach Robbie de kans gaf om alle meisjes  te laten spelen. Het was een mooie wedstrijd waar de supporters met momenten heel mooie basket te zien kregen. Eindstand 80-47.

 

Echter volgende week staat er een klepper op de kalender. De derby Kangoeroes-Phantoms. Alle supporters op post zaterdag 28/9 om 20u30 in de Winketkaai


Nora O'Sullivan: 3, Tea Milardovic: 2, Marie Degens: 0, Lynn Hering: 6, Marjorie Carpréaux: 9, Roksana Schmidt: 15, Agnieszka Skobel: 12, Yelena Mense: 0, Lisa Mukeba: 3, Jessica Lindstrom: 13, Lexi Klabo: 17

 

Laatste Berichten

 • Seizoen 19-20 stopgezet
  Einde seizoen 19-20

  Basket Belgium en de Pro Basketball League hebben beslist om de Euromillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus.

 • Talent met ambitie zoekt coaches met talent !
  Talent met ambitie zoekt coaches met talent!

  Om de, door ex-bondscoach Tony Van den Bosch, hertekende jeugdstructuur in de praktijk te brengen is Kangoeroes Basket Mechelen opzoek naar extra jeugdcoaches voor lage en hoge blok. 

 • Try-outs 2020
  Try-outs 2020

  Kangoeroes Basket Mechelen wil zijn jeugdspelers laten doorgroeien naar hun seniorsploegen in de verschillende afdelingen.

 • Topsport verbroedert in Mechelen
  Topsport verbroedert in Mechelen

  Onze spelers en het bestuur van Kangoeroes Basket Mechelen waren gisteren te gast bij de collega’s van KV Mechelen.

 • Tony Van den Bosch
  Tony Van den Bosch nieuwe Sportief Directeur

  Basket Kangoeroes Mechelen heeft het genoegen u te melden dat het heden zijn structuur versterkt heeft met Tony Van den Bosch.

   

 • Danny Verhulst
  Danny Verhulst komt Kangoeroes versterken.

  Kangoeroes Basket Mechelen heeft het genoegen u te melden dan het per 01.01.2020 zijn structuur versterkt met de komst van Danny Verhulst, gedurende de voorbije 19 jaar Algemeen Manager van reeksge