Skip to main content

Kangoeroes vs Basket Lummen

Afgelopen weekend speelden onze Dames hun 3de thuiswedstrijd op rij in de Winketkaai, zaterdag was Basket Lummen op bezoek.

 

Na het verlies tegen de buren uit Boom hadden onze Kangoeroes iets recht te zetten. Coach Robbie maakte gebruik van de aanwezige technologie in de Winketkaai en analyseerde de videobeelden van de verloren wedstrijd. Ook de beelden van elke training werden onder de loep genomen. Zo kon de coaching staff de speelsters bijsturen.

 

Coach Robbie startte met Tea Milardovic, Lynn Hering, Agnieszka Skobel, Jessica Lindstrom, gesteund door haar ex-ploegmaats van Dudelange (LUX) waar ze vorig seizoen actief was, en Lexi Klabo. Marjorie Carpréaux was, door een lichte blessure niet beschikbaar voor de wedstrijd.   

 

Onze Dames starten het best aan de wedstrijd waardoor coach Philip Wolk van Basket Lummen al snel, na 3 minuten, naar een timeout moest grijpen (8-2). Onze Kangoeroes bleven doorgaan en konden Q1 afsluiten na enkele 3-punters met 23-9.

 

Basket Lummen startte het best aan het 2de quarter (8-22) na 4 minuten. Na een Timeout van Coach Craps, met nog 2 minuten te spelen en  waarin vooral de defence aan bijsturing toe was, konden we gaan rusten met 42-30.

 

Het 3de kwart ging tot halfweg gelijkopgaand (12-10 na 5'). Na een timeout van coach Robbie, waar deze keer de offence werd bijgeschaafd konden we dit quarter afsluiten met een 69-45 op het scorebord.

 

Bij de start van het al altijd moeizame 4de kwart en een onmiddellijke score van de Limburgers, dook Kangoeroes al na 50 sec in een timeout om de Dames nog eens wakker te schudden (69-49). Na deze korte onderbreking kon de wedstrijd makkelijk uitgespeeld worden. 

 

Eindstand 90-62

 

Q1: 23-9, Q2: 19-21, Q3: 27-15, Q4: 21-17

 

Nora O'Sullivan: 11, Tea Milardovic: 10 (9 rebounds), Marie Degens: 0, Lynn Hering: 6: Roksana Schmidt: 14, Agnieszka Skobel: 10, Yelena Mense: 6, Lisa Mukeba: -, Jessica Lindstrom: 20 (15 rebounds), Lexi Klabo: 13 ( 8 rebounds) 
 

  Kris Croonenberghs

 

Volgende week staat er terug een thuiswedstrijd op de kalender. De Spirou Ladies uit Charleroi komen dan op bezoek. Alle supporters op post zaterdag 12/10 om 20u30 in de Winketkaai

 

Laatste Berichten

 • Seizoen 19-20 stopgezet
  Einde seizoen 19-20

  Basket Belgium en de Pro Basketball League hebben beslist om de Euromillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus.

 • Talent met ambitie zoekt coaches met talent !
  Talent met ambitie zoekt coaches met talent!

  Om de, door ex-bondscoach Tony Van den Bosch, hertekende jeugdstructuur in de praktijk te brengen is Kangoeroes Basket Mechelen opzoek naar extra jeugdcoaches voor lage en hoge blok. 

 • Try-outs 2020
  Try-outs 2020

  Kangoeroes Basket Mechelen wil zijn jeugdspelers laten doorgroeien naar hun seniorsploegen in de verschillende afdelingen.

 • Topsport verbroedert in Mechelen
  Topsport verbroedert in Mechelen

  Onze spelers en het bestuur van Kangoeroes Basket Mechelen waren gisteren te gast bij de collega’s van KV Mechelen.

 • Tony Van den Bosch
  Tony Van den Bosch nieuwe Sportief Directeur

  Basket Kangoeroes Mechelen heeft het genoegen u te melden dat het heden zijn structuur versterkt heeft met Tony Van den Bosch.

   

 • Danny Verhulst
  Danny Verhulst komt Kangoeroes versterken.

  Kangoeroes Basket Mechelen heeft het genoegen u te melden dan het per 01.01.2020 zijn structuur versterkt met de komst van Danny Verhulst, gedurende de voorbije 19 jaar Algemeen Manager van reeksge