Skip to main content

Kangoeroes vs Slovanka (90-66)

Afgelopen woensdag stond er, na 25 seizoenen, nog eens een Europese wedstrijd op de kalender in de Winketkaai. De laatste wedstrijd ging door in het seizoen 94-95, toen kwam Olympiakos Piraeus op bezoek tegen het grote Racing Maes Pils Mechelen. Gisteren ontvingen onze Kangoeroes Slovanka, die in de Tsjechische competitie 1 overwinning op 6 wedstrijden liet noteren.

 

Coach Robbie startte met Marjorie Carpréaux, Roksana Schmidt, Agnieszka Skobel, Jessica Lindstrom en Lexi Klabo. Beide ploegen hielden de score de eerste 5 minuten in evenwicht (8-8). Na een timeout van Kangoeroes zetten zij een 10-0 op het bord. Op de buzzer kon Slovanka nog een te vermijden score laten noteren (22-10).

 

In het 2de quarter konden onze Dames hun voorsprong verder uitbouwen tot maximaal 18 punten (31-13). Met 19 rebounds en 13 assists konden de Kangoeroes gaan rusten met een 41-24 tussenstand.

 

De Kangoeroes kwamen het best uit de kleedkamer en konden hun voorsprong verder uitbreiden tot 20 punten (46-26). Na een timeout van Slovanka zagen we toch een betere Tsjechische ploeg met veel minder balverliezen dan in de eerste helft op het parket staan.

 

De Dames kwamen echter nooit in de problemen. Coach Craps kon naar hartelust blijven roteren om zo alle dames de nodige rust te gunnen voor de drukke maand die er zit aan te komen. 

 

De wedstrijd werd afgesloten met 44 rebounds en 24 assists. Er kwamen ook 29 punten van de bank.

 

Q1: 22-10, Q2: 19-14, Q3: 25-23, Q4: 24-19

 

Eindstand 90-66


Nora O'Sullivan: 2, Tea Milardovic: 9, Marie Degens: 0, Lynn Hering: 12, Marjorie Carpréaux: 2 (3 rebounds, 13 assists), Roksana Schmidt: 17, Agnieszka Skobel: 8, Yelena Mense: 2, Lisa Mukeba: 4, Jessica Lindstrom: 15 (10 rebounds), Lexi Klabo: 19 (8 rebounds) 

 

Volgend competitie-duel op zaterdag 26 oktober in de Winketkaai tegen Antwerp Giants.

 

Laatste Berichten

 • Seizoen 19-20 stopgezet
  Einde seizoen 19-20

  Basket Belgium en de Pro Basketball League hebben beslist om de Euromillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus.

 • Talent met ambitie zoekt coaches met talent !
  Talent met ambitie zoekt coaches met talent!

  Om de, door ex-bondscoach Tony Van den Bosch, hertekende jeugdstructuur in de praktijk te brengen is Kangoeroes Basket Mechelen opzoek naar extra jeugdcoaches voor lage en hoge blok. 

 • Try-outs 2020
  Try-outs 2020

  Kangoeroes Basket Mechelen wil zijn jeugdspelers laten doorgroeien naar hun seniorsploegen in de verschillende afdelingen.

 • Topsport verbroedert in Mechelen
  Topsport verbroedert in Mechelen

  Onze spelers en het bestuur van Kangoeroes Basket Mechelen waren gisteren te gast bij de collega’s van KV Mechelen.

 • Tony Van den Bosch
  Tony Van den Bosch nieuwe Sportief Directeur

  Basket Kangoeroes Mechelen heeft het genoegen u te melden dat het heden zijn structuur versterkt heeft met Tony Van den Bosch.

   

 • Danny Verhulst
  Danny Verhulst komt Kangoeroes versterken.

  Kangoeroes Basket Mechelen heeft het genoegen u te melden dan het per 01.01.2020 zijn structuur versterkt met de komst van Danny Verhulst, gedurende de voorbije 19 jaar Algemeen Manager van reeksge