Skip to main content

Panthers Liége vs Kangoeroes (71-69)

Na de Europese overwinning in Chomutov werden onze dames verwacht in Luik. Jaarlijks een moeilijk te bespelen tegenstander die bovendien thuis al meerdere topploegen het vuur aan de schenen heeft gelegd dit seizoen (verlies met 1 punt tegen Castors Braine, verlies na verlenging tegen SKW). Bovendien werd de voorbereiding van onze dames naar deze wedstrijd grondig verstoord door een aantal zieken en de annulatie van de training wegens "onbeschikbaarheid" van de Winketkaai, ook al was er die dag niets van activiteit, of enige andere sporthal op vrijdag 1 november.

 

Onze dames namen de beste start en lieten, na een staaltje mooi teambasketbal, na 5 min de 5-14 stand optekenen. Meteen ook het moment voor coach Cornia om in een eerste time-out te duiken. Het spelbeeld blijft echter behouden, maar enkele eenvoudige missers zorgen ervoor dat het 1e quarter afgesloten werd met 12-18.

 

Het tweede quarter begon meteen met hogere druk van Luik, waarbij nu ook het 3pt-shot begon te lukken. De hogere druk en spanning in de wedstrijd zorgde voor een technische fout van Panthers Liége waarop het basketbal even uit de wedstrijd verdween. Resultaat is de 26-26 na 15 min. Net voor de rust lijken onze dames onder impuls van de zeer sterke Klabo toch terug de bovenhand te gaan nemen, maar een nieuwe driepunter van de thuisploeg zorgt ervoor dat we gaan rusten met een minieme 36-37 voorsprong.

 

In quarter 3 zijn het terug onze dames die de beste start nemen en resoluut de leiding overnemen: 38-43 na 22 spelminuten. Enkele slordigheden en het feit dat de heren in zwart en wit een hoofdrol beginnen opeisen zorgt ervoor dat definitief weggeraken niet mogelijk is. Bovendien krijgt de zieke Lindstrom eveneens haar 4de fout aangesmeerd. Eind quarter is de stand 54-54.

 

In het laatste quarter krijgen we een ware nek-aan-nek, waarbij coach Craps het uiterste uit zijn groep heeft proberen halen om ondanks alle randanimo (foutenlast, zichtbare vermoeidheid van de Europese trip, …) de overwinning mee richting Mechelen te nemen. Beide ploegen geven mekaar echter geen duimbreed toe. We gaan de laatste minuut in met een 68-69 voorsprong na een score van onze captain Marjorie. In een zenuwslopend slot met time-outs lange beide kanten is het Luik die met een ultieme driepunter van Descamps op het einde van de shotklok de score op 71-69 brengt. Een laatste time-out van coach Craps mocht niet meer baten.

 

Zo lopen onze dames hun 2de nederlaag van het seizoen op, tegen wat volgens de pers ons zwarte beest wordt genoemd. Vorig seizoen in de play-offs werd er nog gewonnen op de buzzer met een shot van Goyvaerts, nu is het omgekeerd waar. We kunnen niet ontkennen dat onze dames bij momenten prachtig basketbal hebben laten zien, maar dat de vermoeidheid (dit was de 5de wedstrijd in 14 dagen) zijn rol heeft gespeeld. Getuige hiervan de balverliezen en gemiste vrijworpen in money-time.

 

De kalender is echter onverbiddelijk en woensdag wacht onze dames al de volgende wedstrijd, op Antwerp Giants voor de Beker Van België. Supporters op post!!

 

Bekijk de Stats

 

Laatste Berichten

 • Seizoen 19-20 stopgezet
  Einde seizoen 19-20

  Basket Belgium en de Pro Basketball League hebben beslist om de Euromillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus.

 • Talent met ambitie zoekt coaches met talent !
  Talent met ambitie zoekt coaches met talent!

  Om de, door ex-bondscoach Tony Van den Bosch, hertekende jeugdstructuur in de praktijk te brengen is Kangoeroes Basket Mechelen opzoek naar extra jeugdcoaches voor lage en hoge blok. 

 • Try-outs 2020
  Try-outs 2020

  Kangoeroes Basket Mechelen wil zijn jeugdspelers laten doorgroeien naar hun seniorsploegen in de verschillende afdelingen.

 • Topsport verbroedert in Mechelen
  Topsport verbroedert in Mechelen

  Onze spelers en het bestuur van Kangoeroes Basket Mechelen waren gisteren te gast bij de collega’s van KV Mechelen.

 • Tony Van den Bosch
  Tony Van den Bosch nieuwe Sportief Directeur

  Basket Kangoeroes Mechelen heeft het genoegen u te melden dat het heden zijn structuur versterkt heeft met Tony Van den Bosch.

   

 • Danny Verhulst
  Danny Verhulst komt Kangoeroes versterken.

  Kangoeroes Basket Mechelen heeft het genoegen u te melden dan het per 01.01.2020 zijn structuur versterkt met de komst van Danny Verhulst, gedurende de voorbije 19 jaar Algemeen Manager van reeksge