Skip to main content

Kangoeroes vs Castors Braine (74-71)

Met het bezoek van de autoritaire leider in de competitie en eveneens Euroleague ploeg Castors Braine kregen onze dames afgelopen weekend alweer een topper voorgeschoteld na de recente nederlagen tegen Namen & Luik. De ploeg was vastberaden om het tij te doen keren en coach Robbie kon eindelijk terug rekenen op zijn volledige kern gezien ook Ance Aiszila groen licht had gekregen van de medische staff.

 

Het begin van de wedstrijd was voor een geconcentreerd Braine dat met een 2-9 meteen de toon van de wedstrijd zette. Na een time-out wisten onze dames, onder het impuls van een alweer sterke Lindstrom, een vuist te maken en werd het 1e quarter afgesloten met een kleine voorsprong: 14-13.

 

Wanneer in het 2de quarter onze dames voluit het gaspedaal induwen wist men bij de bezoekers even niet meer van welk hout pijlen maken. Het verdedigende plan klopte perfect, de rebound werd gedomineerd en aanvallend wist nu ook Klabo haar duivels te ontbinden. Een prachtige score van Skobel zorgde ervoor dat we konden gaan rusten bij een score van 35-23.

 

Na de rust bleven onze dames de controle over de wedstrijd houden, ondanks het feit dat men bij Braine duidelijk uit een ander vaatje begon te tappen. Enkele sterke individuele acties van Malashenko en Chantelle zorgde ervoor dat Braine dichterbij kon komen. 59-51 aan het einde van quarter 3.

 

In quarter 4 bleef lange tijd hetzelfde spelbeeld behouden, maar enkele onwaarschijnlijke scores van de bezoekers zorgde er toch voor dat Braine zich terug in de wedstrijd kon vechten met een 71-71 tussenstand tot gevolg. De veer brak echter niet bij onze dames en na een time-out onze coach wist Klabo op 19 seconden van het einde de winst veilig te stellen van op de vrijworplijn. Eindstand werd, na nog een vrijworp van Skobel, vastgelegd op 74-71.

 

Het feest kon losbarsten in de Winketkaai en Castors Braine liep aan tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen. Deze overwinning zorgt meteen terug voor een positieve flow na de teleurstelling van de voorbije weken en onze dames beginnen zo goed aan het laatste luik voor de Kerstbreak.

 

Daarin staat komende zondag alweer een nieuwe topper op het programma. Dan gaan we op bezoek bij de buren in Sint-Katelijne-Waver.

 

Bij deze dan ook een oproep om massaal aanwezig te zijn, onze dames hebben jullie nodig!!

 

Nora O'Sullivan: 0, Marie Degens : /, Lynn Hering: 7, Marjorie Carpreaux: 8 (8 assists), Roksana Schmidt: 6, Agnieszka Skobel: 7, Yelena Mense: 4, Lisa Mukeba: /, Jessica Lindstrom: 20 (16 rebounds), Ance Aizsila: 2, Lexi Klabo: 20


 

Laatste Berichten

 • Q&A - Coaches - Heren A
  Q & A - Coaches Heren A

  De eerste Q&A zit erop! Volgende week woensdag worden de vragen beantwoord door Paul Vervaeck en assistent coach Pieter De Groof.

 • Q&A - Voorzitter - Luc Katra
  Q & A - Voorzitter - Luc Katra

  Vanaf volgende week woensdag starten we wekelijks met een Q&A. We stellen via videocall enkele vragen aan spelers, speelsters, coaches en de voorzitter.

 • Seizoen 19-20 stopgezet
  Einde seizoen 19-20

  Basket Belgium en de Pro Basketball League hebben beslist om de Euromillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus.

 • Talent met ambitie zoekt coaches met talent !
  Talent met ambitie zoekt coaches met talent!

  Om de, door ex-bondscoach Tony Van den Bosch, hertekende jeugdstructuur in de praktijk te brengen is Kangoeroes Basket Mechelen opzoek naar extra jeugdcoaches voor lage en hoge blok. 

 • Try-outs 2020
  Try-outs 2020

  Kangoeroes Basket Mechelen wil zijn jeugdspelers laten doorgroeien naar hun seniorsploegen in de verschillende afdelingen.

 • Topsport verbroedert in Mechelen
  Topsport verbroedert in Mechelen

  Onze spelers en het bestuur van Kangoeroes Basket Mechelen waren gisteren te gast bij de collega’s van KV Mechelen.