Skip to main content

Castors Braine vs Kangoeroes (93-79)

De vorige ontmoeting van beide teams werd beslist in het eerste kwart waarin onze dames niet opgewassen waren tegen de verdedigende druk van de thuisploeg. Dit wilden de Kangoeroes niet opnieuw meemaken en ze startten zeer geconcentreerd! Met mooi collectief, hoogstaand en vooral complexloos basketbal namen ze vlot de maat van Castors in de eerste 10 minuten: 15-22 na Q1!

 

Tot dan toe hadden alle Kangoeroes reeds gescoord die op het veld stonden. Castors liet uiteraard niet begaan en knokte zich terug in deze belangrijke bekerwedstrijd, die tot de 18de minuut gedomineerd en gecontroleerd werd door onze dames! Pas in de laatste minuut voor de rust kon Castors voor het eerst op voorsprong komen: 42-40 aan de rust. 

 

De donderspeech in de kleedkamer van Castors was tot ver daarbuiten te horen en dat deed de wedstrijd kantelen. Na 10 seconden nette de thuisploeg de eerste driepunter en die werd gevolgd door een beter afwerkingspercentage van de thuisploeg in Q3. Onze dames bleven onder impuls van Schmidt en Skobel aanklampen maar in de laatste 2 minuten van het derde kwart werden de afspraken eventjes vergeten met een tussensprint van 11-3 in het voordeel van de thuisploeg tot gevolg: 66-55 na Q3.

 

Onze dames vochten tot het einde en beantwoordden ongeveer elke score van Castors in het laatste kwart met een score (27-24) maar de veer was gebroken. Een veel te overdreven eindscore van 93-79 stond op het bord. Overdreven aangezien halfweg het laatste kwart onze Kangoeroes nog steeds op minder dan 8 punten bleven hangen. 
18 minuten prachtig basketbal, zowel verdedigend als aanvallend, is uiteraard in dit soort wedstrijden te weinig maar de progressiemarge van onze dames in acht genomen is dit veelbelovend voor de aankomende playoffs waarin we hopelijk opnieuw Castors partij kunnen geven!

 

Nu eerst de focus op de volgende wedstrijd voor de competitie in Lummen, amper 46u na de zware wedstrijd in Castors.

 

O’Sullivan 0, Degens 0, Hering 5, Schmidt 28 (8 rebs), Skobel 18, Mense 1, Mukeba 0, Lindstrom 14 (9 rebs), Aizsila 3, Klabo 10 
(Afwezig: Carpreaux)
 

Laatste Berichten

 • Seizoen 19-20 stopgezet
  Einde seizoen 19-20

  Basket Belgium en de Pro Basketball League hebben beslist om de Euromillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus.

 • Talent met ambitie zoekt coaches met talent !
  Talent met ambitie zoekt coaches met talent!

  Om de, door ex-bondscoach Tony Van den Bosch, hertekende jeugdstructuur in de praktijk te brengen is Kangoeroes Basket Mechelen opzoek naar extra jeugdcoaches voor lage en hoge blok. 

 • Try-outs 2020
  Try-outs 2020

  Kangoeroes Basket Mechelen wil zijn jeugdspelers laten doorgroeien naar hun seniorsploegen in de verschillende afdelingen.

 • Topsport verbroedert in Mechelen
  Topsport verbroedert in Mechelen

  Onze spelers en het bestuur van Kangoeroes Basket Mechelen waren gisteren te gast bij de collega’s van KV Mechelen.

 • Tony Van den Bosch
  Tony Van den Bosch nieuwe Sportief Directeur

  Basket Kangoeroes Mechelen heeft het genoegen u te melden dat het heden zijn structuur versterkt heeft met Tony Van den Bosch.

   

 • Danny Verhulst
  Danny Verhulst komt Kangoeroes versterken.

  Kangoeroes Basket Mechelen heeft het genoegen u te melden dan het per 01.01.2020 zijn structuur versterkt met de komst van Danny Verhulst, gedurende de voorbije 19 jaar Algemeen Manager van reeksge