Skip to main content

Basket Lummen vs Kangoeroes (62-92)

Amper 2 dagen na de bekerwedstrijd op Castors moesten onze dames, nog steeds zonder de zieke Crapreaux,  opnieuw vol aan de bak in en tegen Lummen. De start was voor de Kangoeroes en met mooi beweeglijk basketbal werd de eerste kloof gemaakt: 16-24 na Q1.

 

In het tweede kwart lieten onze dames de kansen liggen om het Lummen moeilijk te maken waardoor de thuisploeg beter in haar spel kon komen. Aanvallend deden onze dames hun best maar verdedigend werden er teveel kansen gegeven aan Lummen. Kangoeroes stond toe dat Lummen 20 punten maakte in dat tweede kwart met een 36-48 ruststand als gevolg.

 

Puntjes werden op de i gezet tijdens de pauze en tijdens het derde kwart kwamen de Kangoeroes eindelijk op stoom, en hoe! Ze beperkten de thuisploeg tot slechts 11 punten en scoorden er zelf 35. Lummen werd monddood gemaakt en wist even niet van welk hout pijlen maken waardoor de Kangoeroes vlot afstand konden nemen: 47-83 na Q3.

 

Wedstrijd gespeeld en het spelbeeld wijzigde dan ook in het laatste kwart. Lummen profiteerde van wat concentratieverlies bij onze dames maar kwam niet meer in de wedstrijd. Kangoeroes zelf kwam niet meer in dezelfde flow als in het derde kwart en vergat vaak te scoren, het bleef dan ook 15-9 in de laatste 10 minuten. Eindstand: 62-92. Opdracht volbracht dus!

 

Met 5 speelsters in dubbele cijfers mogen we spreken van een collectieve overwinning. Verscheidene speelsters scoorden dan ook qua efficiëntie zeer hoog maar Lindstrom verdient een extra vermelding. Ze werkte een zo goed als perfecte wedstrijd af (20 punten zonder misser, 11/11, 14 rebs & 8 assists met een efficiëntie van 46!!).

 

O’Sullivan 2, Degens 0, Hering 10, Schmidt 24, Skobel 8 (6 assists), Mense 2, Mukeba 2, Lindstrom 20 (14 rebs, EFF 46), Aizsila 11, Klabo 13 

(Afwezig: Carpreaux)

 

Laatste Berichten

 • Seizoen 19-20 stopgezet
  Einde seizoen 19-20

  Basket Belgium en de Pro Basketball League hebben beslist om de Euromillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus.

 • Talent met ambitie zoekt coaches met talent !
  Talent met ambitie zoekt coaches met talent!

  Om de, door ex-bondscoach Tony Van den Bosch, hertekende jeugdstructuur in de praktijk te brengen is Kangoeroes Basket Mechelen opzoek naar extra jeugdcoaches voor lage en hoge blok. 

 • Try-outs 2020
  Try-outs 2020

  Kangoeroes Basket Mechelen wil zijn jeugdspelers laten doorgroeien naar hun seniorsploegen in de verschillende afdelingen.

 • Topsport verbroedert in Mechelen
  Topsport verbroedert in Mechelen

  Onze spelers en het bestuur van Kangoeroes Basket Mechelen waren gisteren te gast bij de collega’s van KV Mechelen.

 • Tony Van den Bosch
  Tony Van den Bosch nieuwe Sportief Directeur

  Basket Kangoeroes Mechelen heeft het genoegen u te melden dat het heden zijn structuur versterkt heeft met Tony Van den Bosch.

   

 • Danny Verhulst
  Danny Verhulst komt Kangoeroes versterken.

  Kangoeroes Basket Mechelen heeft het genoegen u te melden dan het per 01.01.2020 zijn structuur versterkt met de komst van Danny Verhulst, gedurende de voorbije 19 jaar Algemeen Manager van reeksge