Skip to main content

next-game    

Basket Lummen vs Kangoeroes (62-92)

Amper 2 dagen na de bekerwedstrijd op Castors moesten onze dames, nog steeds zonder de zieke Crapreaux,  opnieuw vol aan de bak in en tegen Lummen. De start was voor de Kangoeroes en met mooi beweeglijk basketbal werd de eerste kloof gemaakt: 16-24 na Q1.

 

In het tweede kwart lieten onze dames de kansen liggen om het Lummen moeilijk te maken waardoor de thuisploeg beter in haar spel kon komen. Aanvallend deden onze dames hun best maar verdedigend werden er teveel kansen gegeven aan Lummen. Kangoeroes stond toe dat Lummen 20 punten maakte in dat tweede kwart met een 36-48 ruststand als gevolg.

 

Puntjes werden op de i gezet tijdens de pauze en tijdens het derde kwart kwamen de Kangoeroes eindelijk op stoom, en hoe! Ze beperkten de thuisploeg tot slechts 11 punten en scoorden er zelf 35. Lummen werd monddood gemaakt en wist even niet van welk hout pijlen maken waardoor de Kangoeroes vlot afstand konden nemen: 47-83 na Q3.

 

Wedstrijd gespeeld en het spelbeeld wijzigde dan ook in het laatste kwart. Lummen profiteerde van wat concentratieverlies bij onze dames maar kwam niet meer in de wedstrijd. Kangoeroes zelf kwam niet meer in dezelfde flow als in het derde kwart en vergat vaak te scoren, het bleef dan ook 15-9 in de laatste 10 minuten. Eindstand: 62-92. Opdracht volbracht dus!

 

Met 5 speelsters in dubbele cijfers mogen we spreken van een collectieve overwinning. Verscheidene speelsters scoorden dan ook qua efficiëntie zeer hoog maar Lindstrom verdient een extra vermelding. Ze werkte een zo goed als perfecte wedstrijd af (20 punten zonder misser, 11/11, 14 rebs & 8 assists met een efficiëntie van 46!!).

 

O’Sullivan 2, Degens 0, Hering 10, Schmidt 24, Skobel 8 (6 assists), Mense 2, Mukeba 2, Lindstrom 20 (14 rebs, EFF 46), Aizsila 11, Klabo 13 

(Afwezig: Carpreaux)

 

Laatste Berichten