Skip to main content

Slovanka vs Kangoeroes (60-83)

 
Onze dames waren niet op de afspraak in het begin van deze wedstrijd. Balverliezen en onzorgvuldigheden stapelden zich in een snel tempo op.

 

Kangoeroes vond geen overwicht en de thuisploeg profiteerde vlot van al deze foutjes en bleef makkelijk in het spoor van Kangoeroes: 15-16 na Q1.

 

Het potige spel van de thuisploeg werd nu plots wel simpel gecounterd door onze dames die wat meer focus vonden in hun spel na heel wat wissels! Kangoeroes beperkte de thuisploeg tot slechts 10 puntjes maar liet te vaak na om zelf de kloof uit te diepen. De rust werd behaald met een 25-33 stand. Heel wat te bespreken dus!

 

Na de broodnodige “bezinning” kwamen de Kangoeroes eindelijk onder stoom! Aanvallend werden nu wel de juiste opties gevonden en de thuisploeg kon enkel nog wat de schade beperken. Verdedigend lieten onze dames na om Slovanka helemaal uit te tellen maar de wedstrijd werd wel in een definitieve plooi gelegd: 44-64 na Q3!

 

Naast het bij momenten erg vuile spel van de Amerikaanse thuisspeelster, viel er toch nog wat te beleven voor de enthousiaste meegereisde supporters van de Kangoeroes! De bal ging eindelijk goed rond en zo werden de makkelijke opties gevonden en kwamen nog heel wat speelsters in dubbele cijfers! Deze moeilijke en zware wedstrijd werd vakkundig afgesloten met een 60-83 eindstand!

 

Opdracht volbracht en volgende week woensdag staat de volgende enorm belangrijke Europese wedstrijd al op het programma: thuis tegen Chomutov waarbij onze dames zullen trachten opnieuw een grote stap te zetten richting Final Four!

 

Eerst wacht zondag al meteen de volgende zeer zware en moeilijke verplaatsing in de competitie naar Deerlijk/Kortrijk waar de Kangoeroes zullen proberen de overwinning mee naar Mechelen te nemen!

O’Sullivan 0, Hering 9, Carpreaux 5, Schmidt 6, Skobel 11, Mense 10, Mukeba 6, Lindstrom 10 (10 rebs), Aizsila 8, Klabo 18 
 

Laatste Berichten

 • Seizoen 19-20 stopgezet
  Einde seizoen 19-20

  Basket Belgium en de Pro Basketball League hebben beslist om de Euromillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus.

 • Talent met ambitie zoekt coaches met talent !
  Talent met ambitie zoekt coaches met talent!

  Om de, door ex-bondscoach Tony Van den Bosch, hertekende jeugdstructuur in de praktijk te brengen is Kangoeroes Basket Mechelen opzoek naar extra jeugdcoaches voor lage en hoge blok. 

 • Try-outs 2020
  Try-outs 2020

  Kangoeroes Basket Mechelen wil zijn jeugdspelers laten doorgroeien naar hun seniorsploegen in de verschillende afdelingen.

 • Topsport verbroedert in Mechelen
  Topsport verbroedert in Mechelen

  Onze spelers en het bestuur van Kangoeroes Basket Mechelen waren gisteren te gast bij de collega’s van KV Mechelen.

 • Tony Van den Bosch
  Tony Van den Bosch nieuwe Sportief Directeur

  Basket Kangoeroes Mechelen heeft het genoegen u te melden dat het heden zijn structuur versterkt heeft met Tony Van den Bosch.

   

 • Danny Verhulst
  Danny Verhulst komt Kangoeroes versterken.

  Kangoeroes Basket Mechelen heeft het genoegen u te melden dan het per 01.01.2020 zijn structuur versterkt met de komst van Danny Verhulst, gedurende de voorbije 19 jaar Algemeen Manager van reeksge