Skip to main content

Kortrijk Spurs vs Kangoeroes (74-87)


De uitwedstrijd in Deerlijk staat steevast aangekondigd als zijnde één van de moeilijkste verplaatsingen van het seizoen. Dat bleek opnieuw tijdens het eerste kwart van deze wedstrijd!

 

Beide ploegen scoorden en lieten scoren maar geen van beide teams kon een duidelijke voorsprong bij elkaar spelen. Stand na Q1: 21-20.
Uiteraard is 21 punten laten scoren teveel en dat hadden onze dames begrepen. De rem ging erop en Deerlijk scoorde nog maar 11 puntjes in het tweede kwart. Teveel gedribbel en het gebrek aan vloeiende aanvalspatronen zorgden er jammer genoeg wel voor dat Kangoeroes zelf niet kon profiteren van de goede verdediging. Beide teams haalden de rust met 32-37.

 

Alles was nog mogelijk in deze gesloten wedstrijd maar dan werd Kangoeroes wakker. De tactische aanpassingen aan de rust werden opgevolgd met een 16-30 tussensprint in Q3 tot gevolg! Onze dames slaagden er plots wel in om een kloof uit te bouwen met mooi teamspel en strafte elke onoplettendheid van de thuisploeg genadeloos af! Wedstrijd gespeeld bij 48-67.

 

Deerlijk blijft elke wedstrijd gaan tot het uiterste en gaf zich niet zomaar gewonnen! Gelukkig hielden onze dames het hoofd koel en bleven ze aanvallend de betere van de thuisploeg, die ondanks een slotoffensief, niet meer kon naderen. Wedstrijd eindigde op 74-87 in het voordeel van onze Kangoeroes! 

 

Opnieuw 5 speelsters met meer dan 10 punten en elke speelster die op het veld heeft gestaan heeft gescoord! Maar ondanks de winst en de zeer goede zaak die onze dames doen in de rangschikking, blijft er nog heel wat werk aan de winkel en blijft er een enorme progressiemarge aanwezig binnen deze groep!

 

Nu staan alle ogen gericht op de belangrijke thuiswedstrijd in de Europese competitie waar onze dames woensdag een gouden zaak kunnen doen mits winst! De belangrijke wedstrijden volgen elkaar in een snel tempo op want volgende zaterdag staat de volgende topwedstrijd al op het menu in en tegen Phantoms Boom, die onze dames in de stand hebben bijgebeend.

O’Sullivan 4, Degens 0, Hering 8, Carpreaux 2, Schmidt 12, Skobel 11, Mense 6, Mukeba 5, Lindstrom 12 (10 rebs), Aizsila 15, Klabo 12 

 

Laatste Berichten

 • Seizoen 19-20 stopgezet
  Einde seizoen 19-20

  Basket Belgium en de Pro Basketball League hebben beslist om de Euromillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus.

 • Talent met ambitie zoekt coaches met talent !
  Talent met ambitie zoekt coaches met talent!

  Om de, door ex-bondscoach Tony Van den Bosch, hertekende jeugdstructuur in de praktijk te brengen is Kangoeroes Basket Mechelen opzoek naar extra jeugdcoaches voor lage en hoge blok. 

 • Try-outs 2020
  Try-outs 2020

  Kangoeroes Basket Mechelen wil zijn jeugdspelers laten doorgroeien naar hun seniorsploegen in de verschillende afdelingen.

 • Topsport verbroedert in Mechelen
  Topsport verbroedert in Mechelen

  Onze spelers en het bestuur van Kangoeroes Basket Mechelen waren gisteren te gast bij de collega’s van KV Mechelen.

 • Tony Van den Bosch
  Tony Van den Bosch nieuwe Sportief Directeur

  Basket Kangoeroes Mechelen heeft het genoegen u te melden dat het heden zijn structuur versterkt heeft met Tony Van den Bosch.

   

 • Danny Verhulst
  Danny Verhulst komt Kangoeroes versterken.

  Kangoeroes Basket Mechelen heeft het genoegen u te melden dan het per 01.01.2020 zijn structuur versterkt met de komst van Danny Verhulst, gedurende de voorbije 19 jaar Algemeen Manager van reeksge