Skip to main content

Kangoeroes vs Chomutov (70-58)

Na een zenuwachtig begin van beide teams (6-5 na 5min) in deze belangrijke wedstrijd konden onze dames toch een klein beetje afstand nemen door enkele geslaagde fast breaks! Eerste kloof gemaakt dus en Q1 eindigde met 17-8 in het voordeel van de Kangoeroes!


Chomutov bleef onze dames vooral bestoken onder de ring maar opnieuw door heel wat snelle tegenaanvallen raakten de Kangoeroes stilaan meer en meer los van de stugge tegenstander! Onze dames beperkten de bezoekers in de 1ste helft tot slechts 21 punten wat uiteraard hielp om met een geruststellende kloof de pauze in te gaan. Ruststand: 35-21!


Na de pauze werd nog maar eens bewezen waarom het 3de kwart misschien wel het belangrijkste kwart is van allemaal. Miscommunicaties en onoplettendheden zorgden ervoor dat de bezoekers zeer snel terug in hun spel kwamen en gevaarlijk dicht kwamen opzetten, vooral vanop afstand! De Kangoeroes panikeerden niet maar hielden door individuele kwaliteit de kloof op het bord. Na wat bibberen en beven eindigde Q3 op 54-46. 

 

De laatste 10 minuten kondigden zich dan ook superspannend aan. Onze dames hielden het hoofd koel en de kloof bleef steeds op het bord, ondanks het aandringen van de bezoekers. Het werd al snel duidelijk in dat laatste kwart dat de winst voor Kangoeroes zou zijn, maar de manier waarop was allesbehalve goed! Eindstand: 70-58 en de kwalificatie voor de Final Four is binnen!!


Nu snel alle focus op de topper in de competitie aanstaande zaterdag in en tegen Boom. Het spel moet duidelijk beter dan deze wedstrijd als de Kangoeroes iets willen bereiken dit seizoen! Te beginnen dus met zaterdag!


O’Sullivan 6, Hering 10, Carpreaux 2, Schmidt 8, Skobel 4, Mense 2, Mukeba 1, Lindstrom 11 (14 rebs), Aizsila 15, Klabo 11

 Ivan Plettinckx