Skip to main content

Phantoms Boom vs Kangoeroes (92-88)

De uitwedstrijd in en tegen Boom stond aangeduid als een echte topper en dat werd het ook! Alles was aanwezig, een heel goed gevulde zaal, heel veel spanning en heel wat basketbal van een heel hoog niveau! Jammer genoeg beslisten details over deze topaffiche met Kangoeroes als verliezende partij. Niet enkel de wedstrijd werd na een verlenging verloren, ook de onfortuinlijke Skobel viel geblesseerd uit. 


Kangoeroes scoorde de eerste korf maar vanaf dan was het een heel erg spannende partij waarin geen van beide teams een kloofje kon maken. Onze dames bleven de bal mooi rondspelen en konden met een mini-voorsprong het eerste kwart winnend afsluiten met 22-25.

 

Phantoms Boom liet uiteraard niet begaan en zette orde op zaken. Er zat weinig verschil tussen beide topteams die heel duidelijk hun game plan volgden. Het werd bij momenten een tactisch steekspel tussen de 2 ploegen met als ruststand 39-40 in het voordeel van onze Kangoeroes.

 

Meteen na de rust kwam de thuisploeg beter in haar spel en dwong het de Kangoeroes in een time out. Deze bracht geen beterschap en na 5min in de tweede helft hadden onze dames al 2 time outs nodig gehad om orde op zaken te stellen. Na 11 punten achter leek de wedstrijd gespeeld maar Kangoeroes demonstreerde even een flits van mentale weerbaarheid. De vermoeidheid van de loodzware wedstrijdenreeks de afgelopen maand werd vergeten en onze dames kwamen terug, stand na Q3: 64-61.

 

Niet veel later kwamen de Kangoeroes helemaal terug gelijk! Alles was te herdoen en vanaf dan werd het nagelbijten! Beide teams verdienden de overwinning maar geen van beide teams zag een nederlaag zitten. Phantoms had de beste papieren maar Kangoeroes knokte zich opnieuw langszij: 83-83 na Q4 en overtime dus!

 

De thuisploeg startte het best in de 5 min extra maar opnieuw knokte Kangoeroes zich op gelijke hoogte en kwam zelfs op voorsprong met 87-88 in het zicht van de eindstreep. Net op dat moment maakten onze dames verdedigend een klein foutje dat genadeloos afgestraft werd met een driepunter voor de winst. 90-88 met nog een aantal seconden op de klok. De adem werd ingehouden, de getekende laatste play werd perfect uitgevoerd met een open shot tot gevolg dat kon zorgen voor winst.. Jammer genoeg draaide de bal er net uit en werd er in de volgende fase vergeten om de fout te fluiten waardoor Kangoeroes eventueel nog zou kunnen via vrijworpen gelijk komen. Eindstand na een felbevochten match: 92-88.

 

Een heel zuur verlies na een enorme wedstrijd waarin beide teams propaganda-basket brachten! De winnaar was duidelijk het opgekomen publiek maar onze dames blijven achter met een kater na een pijnlijke nederlaag. Veel tijd om teleurgesteld te zijn krijgen ze niet want dinsdag staat de laatste wedstrijd voor de break op het programma. In Oostenrijk zullen de Kangoeroes proberen om deze nederlaag door te spoelen met een goede prestatie in de Europese campagne in en tegen Graz!

 

O’Sullivan 0, Degens 0, Hering 5, Carpreaux 18, Schmidt 9, Skobel 9, Mense 8, Mukeba 0, Lindstrom 12 (14 rebs), Aizsila 5, Klabo 22 
 

 Ivan Plettinckx

 

Laatste Berichten

 • Q&A - Coaches - Heren A
  Q & A - Coaches Heren A

  De eerste Q&A zit erop! Volgende week woensdag worden de vragen beantwoord door Paul Vervaeck en assistent coach Pieter De Groof.

 • Q&A - Voorzitter - Luc Katra
  Q & A - Voorzitter - Luc Katra

  Vanaf volgende week woensdag starten we wekelijks met een Q&A. We stellen via videocall enkele vragen aan spelers, speelsters, coaches en de voorzitter.

 • Seizoen 19-20 stopgezet
  Einde seizoen 19-20

  Basket Belgium en de Pro Basketball League hebben beslist om de Euromillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus.

 • Talent met ambitie zoekt coaches met talent !
  Talent met ambitie zoekt coaches met talent!

  Om de, door ex-bondscoach Tony Van den Bosch, hertekende jeugdstructuur in de praktijk te brengen is Kangoeroes Basket Mechelen opzoek naar extra jeugdcoaches voor lage en hoge blok. 

 • Try-outs 2020
  Try-outs 2020

  Kangoeroes Basket Mechelen wil zijn jeugdspelers laten doorgroeien naar hun seniorsploegen in de verschillende afdelingen.

 • Topsport verbroedert in Mechelen
  Topsport verbroedert in Mechelen

  Onze spelers en het bestuur van Kangoeroes Basket Mechelen waren gisteren te gast bij de collega’s van KV Mechelen.