Skip to main content

UBI Graz vs Kangoeroes (64-84)

Voor de laatste wedstrijd van een loodzware maand januari trokken onze dames naar Oostenrijk om daar UBI Graz partij te geven. Zonder Skobel (blessure opgelopen in de wedstrijd tegen Phantoms) en Hering (verplichtingen op school) namen de Kangoeroes de beste start. Aanvallend werden vaak de juiste opties gevonden en dat resulteerde al snel in een makkelijke voorsprong. De thuisploeg, in volle voorbereiding voor hun bekerfinale van komend weekend, bleef zichzelf in de wedstrijd vechten waardoor er na Q1 nog geen afgetekend verschil op het bord stond: 18-25.


Zelfde spelbeeld in het tweede kwart, scoren en (veel te gemakkelijk) laten scoren. Onze dames, duidelijk vermoeid, controleerden de wedstrijd maar vergaten de wedstrijd in een vroeg stadium af te maken. Met een buzzer beater van de thuisploeg werd de rust gehaald met 32-45.

Net na de pauze was er van verdediging even geen sprake meer bij de Kangoeroes en de thuisploeg naderde tot op 6 punten. Even orde op zaken, even het gaspedaal opnieuw ingedrukt en er stond in een mum van tijd terug een kloof van 20 munten op het bord! 50-73 na Q3!


In een overbodig vierde kwart etaleerden beide teams nog aan het talrijk opgekomen publiek hun vechtlust. Wedstrijd was reeds gespeeld en Kangoeroes controleerde tot aan het einde. 64-84 en dus kunnen onze dames op 20/2 vol aan de bak tegen Piestanske voor de eerste plaats in onze poule! Die positie kan zeer belangrijk zijn voor de Final Four einde maart!


Onze dames hebben nu allemaal een korte break, met uitzondering van Carpreaux die met het nationale team zal trachten de Olympische Spelen veilig te stellen. Onze eerstvolgende wedstrijd gaat door op zaterdag 15/2 in de Winketkaai tegen Laarne! 


O’Sullivan 2, Carpreaux 0 (11 assists), Schmidt 13, Mense 2, Mukeba 3, Lindstrom 24 (16 rebs), Aizsila 23, Klabo 17
Afwezig: Hering, Skobel

 

Laatste Berichten

 • Q&A - Coaches - Heren A
  Q & A - Coaches Heren A

  De eerste Q&A zit erop! Volgende week woensdag worden de vragen beantwoord door Paul Vervaeck en assistent coach Pieter De Groof.

 • Q&A - Voorzitter - Luc Katra
  Q & A - Voorzitter - Luc Katra

  Vanaf volgende week woensdag starten we wekelijks met een Q&A. We stellen via videocall enkele vragen aan spelers, speelsters, coaches en de voorzitter.

 • Seizoen 19-20 stopgezet
  Einde seizoen 19-20

  Basket Belgium en de Pro Basketball League hebben beslist om de Euromillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus.

 • Talent met ambitie zoekt coaches met talent !
  Talent met ambitie zoekt coaches met talent!

  Om de, door ex-bondscoach Tony Van den Bosch, hertekende jeugdstructuur in de praktijk te brengen is Kangoeroes Basket Mechelen opzoek naar extra jeugdcoaches voor lage en hoge blok. 

 • Try-outs 2020
  Try-outs 2020

  Kangoeroes Basket Mechelen wil zijn jeugdspelers laten doorgroeien naar hun seniorsploegen in de verschillende afdelingen.

 • Topsport verbroedert in Mechelen
  Topsport verbroedert in Mechelen

  Onze spelers en het bestuur van Kangoeroes Basket Mechelen waren gisteren te gast bij de collega’s van KV Mechelen.