Skip to main content

Kangoeroes vs Laarne (92-58)

Na een tweetal weken zonder wedstrijd en een welverdiende break voor onze dames, hervatte de competitie gisteren met een thuiswedstrijd tegen het Laarne van ex-herencoach Tom Poppe. 

 

Van bij het begin van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat de bezoekers niet in hun geliefkoosde spel konden komen door heel wat missers van aan de driepuntlijn! Kangoeroes daarentegen vond wel snel de juiste weg naar de korf en maakte de eerste kloof. Onoplettendheid en wat vervangingen gaven Laarne de kans om terug in de wedstrijd te komen met hun outside shooting. 18-10 na Q1.

 

In het tweede kwart was er geen houden meer aan en onze dames maakten een duidelijke tussensprint richting overwinning met heel veel snel uitgespeelde aanvallen! Na een 31-12 run gingen beide teams de rust in met een duidelijke 49-22 stand.

 

De Kangoeroes kwamen goed uit de kleedkamer en gingen verder op hun elan! Verdedigend werd er nu wel hard voor elkaar gewerkt en aanvallend kwam het gevaar zelfs van verschillende kanten! 24-14 werd het, waardoor de stand na Q3 al opgelopen was naar 73-36!

 

In het laatste kwart van deze wedstrijd werden de verdedigende teugels teveel losgelaten waardoor Laarne dit kwart zelfs winnend kon afsluiten, met dank aan hun outside shooting. Focus tot aan het einde van de wedstrijd blijft een werkpunt, net zoals de verdedigende instelling bij sommige speelsters! Eindstand: 92-58!


Een zeer verdiende overwinning waarin heel goede momenten werden afgewisseld met minder goede momenten! Individueel waren er enkele mooie uitschieters maar we onthouden vooral dat iedereen voldoende heeft kunnen spelen en heeft kunnen scoren! 
Vanaf nu alle focus op de laatste poulewedstrijd in onze Europese competitie. De winnaar van de wedstrijd aanstaande donderdag gaat als leider richting de Final Four! 


O’Sullivan 6, Degens 2, Hering 2, Carpreaux 8 (7 assists), Schmidt 14, Skobel 13, Mense 6, Mukeba 8, Lindstrom 19 (15 rebs), Aizsila 5, Klabo 9 

 

Laatste Berichten

 • Seizoen 19-20 stopgezet
  Einde seizoen 19-20

  Basket Belgium en de Pro Basketball League hebben beslist om de Euromillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus.

 • Talent met ambitie zoekt coaches met talent !
  Talent met ambitie zoekt coaches met talent!

  Om de, door ex-bondscoach Tony Van den Bosch, hertekende jeugdstructuur in de praktijk te brengen is Kangoeroes Basket Mechelen opzoek naar extra jeugdcoaches voor lage en hoge blok. 

 • Try-outs 2020
  Try-outs 2020

  Kangoeroes Basket Mechelen wil zijn jeugdspelers laten doorgroeien naar hun seniorsploegen in de verschillende afdelingen.

 • Topsport verbroedert in Mechelen
  Topsport verbroedert in Mechelen

  Onze spelers en het bestuur van Kangoeroes Basket Mechelen waren gisteren te gast bij de collega’s van KV Mechelen.

 • Tony Van den Bosch
  Tony Van den Bosch nieuwe Sportief Directeur

  Basket Kangoeroes Mechelen heeft het genoegen u te melden dat het heden zijn structuur versterkt heeft met Tony Van den Bosch.

   

 • Danny Verhulst
  Danny Verhulst komt Kangoeroes versterken.

  Kangoeroes Basket Mechelen heeft het genoegen u te melden dan het per 01.01.2020 zijn structuur versterkt met de komst van Danny Verhulst, gedurende de voorbije 19 jaar Algemeen Manager van reeksge