Skip to main content

Kangoeroes vs Piestanske (65-83)

De opdracht was duidelijk: winnen tegen Piestanske en dan eindigden de Kangoeroes als eerste in hun poule en verzekerden ze zichzelf van een (ietwat) gunstigere loting in de halve finale van de Final Four!

 

Aanvankelijk bleven beide teams dicht bij elkaar en pas na enkele zeer goede defensieve acties werd de eerste kloof gemaakt! Een tot dan toe zeer bedrijvige Lindstrom zorgde met 12 punten voor een 21-13 tussenstand na 6min. Toen sloeg het noodlot toe.. Diezelfde Lindstrom kwam verkeerd neer met een zeer ernstige knieblessure tot gevolg. Iedereen had wat tijd nodig om hiervan te bekomen en dat zorgde ervoor dat de bezoekers beetje bij beetje terug in de wedstrijd kwamen. Stand na Q1: 21-17.

 

Zelfde spelbeeld in het tweede kwart: Piestanske kwam sterker voor de dag en onze dames konden niet meteen de juiste antwoorden bieden op het gevarieerde spel van de bezoekers. Toch knokten de Kangoeroes zich in de wedstrijd en beten zich zo goed als mogelijk vast in hun tegenstanders, ruststand: 39-41. Ondanks de zware tegenslag nog geen vuiltje aan de lucht!

 

Niet enkel de blessure van Lindstrom was een drama, ook het derde kwart verliep dramatisch voor onze dames. 9-26 werd het voor de bezoekers. Verdedigend konden de Kangoeroes geen vuist maken en aanvallend werd er eveneens teveel gekozen voor de individuele actie. 48-67 na Q3 en eigenlijk toen al “boeken toe”.

 

In het laatste kwart konden de Kangoeroes gelijke tred houden met de zeer gestructureerde tegenstander (17-16) maar de gunstige uitgangspositie voor de halve finale van de Final Four was reeds weg. Een bij vlagen monddood Kangoeroes moest dus haar meerdere erkennen in Piestanske dat verdiend de winst kon afdwingen. Eindstand: 65-83.

 

Verliezen is steeds jammer en pijnlijk maar de zware blessure en de bijgevolg lange afwezigheid van Lindstrom was zonder twijfel de grootste domper van de avond. 

 

Onze dames hebben geen tijd om lang te treuren over deze gemiste kans want zaterdag wacht reeds de volgende wedstrijd in de Belgische competitie in en tegen de Antwerp Giants, waar deze week de coach werd vervangen. 

 

O’Sullivan 0, Degens 2, Carpreaux 10 (9 assists), Schmidt 9, Skobel 4, Mense 0, Mukeba 10, Lindstrom 12, Aizsila 5, Klabo 13
Afwezig: Hering (ziek)