Skip to main content

Antwerp Giants vs Kangoeroes (75-92)

Minder dan 48u na de dramatische donderdagavond in de Winketkaai moesten onze dames opnieuw vol aan de bak in en tegen de Antwerp Giants. Steeds een moeilijke uitwedstrijd ondanks het verschil in de stand. Na 13 opeenvolgende nederlagen werd de coach vervangen en dat kan soms leiden tot een kantelpunt.

 

Zover lieten de Kangoeroes het niet komen want van bij het begin van de wedstrijd was iedereen bij de les! Verdedigend werd er hard gewerkt en na enkele minuten stond er al een 4-14 kloof op het scorebord. De Giants waren even aan het wankelen gebracht maar wisten zich toch vlot te herpakken. Stand na Q1: 15-23.

 

Aanvallend liep alles heel vlot voor de Kangoeroes in het tweede kwart met heel wat mooie collectieve acties en scores! Verdedigend lieten onze dames vooral naar het einde van dit kwart te makkelijk tegenscoren en zo werd het verschil nog niet veel groter. De rust werd gehaald bij 36-52!

 

Onze dames begonnen ook de 2de helft geconcentreerd en diepten de kloof zienderogen uit! Door de bij momenten goede verdediging werden er heel wat tegenaanvallen gelopen wat dan weer heel wat makkelijke scores tot gevolg had! Op het einde van Q3 bedroeg het verschil reeds 25 punten: 53-78!

 

Daar werden meteen bij aanvang van het laatste kwart nog 2 punten bijgedaan en zo werd het grootste verschil op het bord geknald (53-80). Vanaf dan sputterde de motor bij onze dames en kwamen de Giants meer in de reeds gespeelde wedstrijd. Q4 ging verloren maar de wedstrijd zelf werd gecontroleerd van begin tot einde door onze dames! Verdiende uitwinst bij Antwerp Giants: 75-92!

 

De volgende uitwedstrijd volgt aanstaande woensdag alweer. Ditmaal trekken onze dames naar Charleroi waar de coachwissel en de inbreng van 3 nieuwe buitenlanders stilaan het gewenste effect begint te hebben. Verschillende topteams werd daar reeds het vuur aan de schenen gelegd tot in de laatste minuten van de wedstrijd! Geen simpele opdracht dus voor onze dames maar met de neuzen in dezelfde richting kan dit de volgende uitwinst opleveren!

 

O’Sullivan 9, Degens 0, Carpreaux 20 (10 assists), Schmidt 17, Skobel 15, Mense 8, Mukeba 4, Aizsila 2, Klabo 17
Afwezig: Hering, Lindstrom
 

 

Laatste Berichten

 • Q&A - Coaches - Heren A
  Q & A - Coaches Heren A

  De eerste Q&A zit erop! Volgende week woensdag worden de vragen beantwoord door Paul Vervaeck en assistent coach Pieter De Groof.

 • Q&A - Voorzitter - Luc Katra
  Q & A - Voorzitter - Luc Katra

  Vanaf volgende week woensdag starten we wekelijks met een Q&A. We stellen via videocall enkele vragen aan spelers, speelsters, coaches en de voorzitter.

 • Seizoen 19-20 stopgezet
  Einde seizoen 19-20

  Basket Belgium en de Pro Basketball League hebben beslist om de Euromillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus.

 • Talent met ambitie zoekt coaches met talent !
  Talent met ambitie zoekt coaches met talent!

  Om de, door ex-bondscoach Tony Van den Bosch, hertekende jeugdstructuur in de praktijk te brengen is Kangoeroes Basket Mechelen opzoek naar extra jeugdcoaches voor lage en hoge blok. 

 • Try-outs 2020
  Try-outs 2020

  Kangoeroes Basket Mechelen wil zijn jeugdspelers laten doorgroeien naar hun seniorsploegen in de verschillende afdelingen.

 • Topsport verbroedert in Mechelen
  Topsport verbroedert in Mechelen

  Onze spelers en het bestuur van Kangoeroes Basket Mechelen waren gisteren te gast bij de collega’s van KV Mechelen.