Skip to main content

Belfius Namur vs Kangoeroes (70-60)

De inhaalwedstrijd in en tegen Namen bracht jammer genoeg niet het verhoopte resultaat voor onze Kangoeroes dames. Van bij de start was het duidelijk dat elk foutje zou afgestraft worden en dat het over details zou gaan. Namen nam de beste start maar de Kangoeroes lieten niet zomaar begaan. Toch kon Namen de eerste kloof slaan (19-9) in een bedrijvig eerste kwart. Na enkele vervangingen (net als de voorbije wedstrijd) sloeg de motor in de verdediging van de onze dames eindelijk aan en na een heel sterke periode eindigde het eerste kwart op 21-21!

 

Een balverlies van de thuisploeg later stond het 21-23 voor de Kangoeroes! Maar dan nam Namen terug over en onze dames vonden aanvallend geen antwoorden meer. Niet omwille van de harde of strakke verdediging van de thuisploeg, maar gewoon omdat de bal niet meer rondging en er te weinig collectieve acties te vinden waren in het spel van de Kangoeroes. Onze dames scoorden slechts 11 puntjes in dit kwart. Namen profiteerde van onze individuele missers en kon opnieuw een kloof slaan. Stand na Q2: 44-32. 

 

Vol goede moed vatten de Kangoeroes de tweede helft aan maar een profploeg zoals Namen weet natuurlijk hoe het een voorsprong in dit soort wedstrijden moet consolideren. Verdedigend zat het goed bij onze dames en de thuisploeg kon ditmaal zelf maar 11 puntjes scoren. Jammer genoeg bleven onze dames in hetzelfde bedje ziek op aanvallend vlak en werden de vele verdedigende “stops” niet omgezet in verdiende punten. Na een 11-16 werd het na Q3 55-48.

 

Kangoeroes bleef hard werken en de ommekeer zat er bijna in toen het 58-52 werd, maar dan scoorde Namen enkele keren aan het einde van de shotklok waardoor de thuisploeg opnieuw een veilige voorsprong vergaarde! Ditmaal hing Kangoeroes wel in de netten en kon het geen aanspraak meer maken op de overwinning, ondanks dat het bleef aandringen. Eindstand 70-60.

 

De zoveelste pijnlijke nederlaag omdat onze dames vaak tegen dezelfde muur blijven lopen, namelijk het aanvallend als ploeg spelen en het op die manier de tegenstander moeilijk maken. Aanstaande zaterdag staat de laatste competitiewedstrijd op het programma. Thuis moet er gewonnen worden tegen Luik (beide teams staan op een gedeelde 5de plaats, maar Luik heeft de vorige onderlinge confrontatie gewonnen en staat dus voor de Kangoeroes) om nog aanspraak te maken op een ticket voor de Eurocup eventueel volgend seizoen.

 

O’Sullivan 0, Degens 0, Hering 4, Carpreaux 0 (7 assists), Schmidt 12, Skobel 13, Mense 2, Mukeba 9, Aizsila 9, Klabo 11

Afwezig: Lindstrom

 

Laatste Berichten

 • Q&A - Coaches - Heren A
  Q & A - Coaches Heren A

  De eerste Q&A zit erop! Volgende week woensdag worden de vragen beantwoord door Paul Vervaeck en assistent coach Pieter De Groof.

 • Q&A - Voorzitter - Luc Katra
  Q & A - Voorzitter - Luc Katra

  Vanaf volgende week woensdag starten we wekelijks met een Q&A. We stellen via videocall enkele vragen aan spelers, speelsters, coaches en de voorzitter.

 • Seizoen 19-20 stopgezet
  Einde seizoen 19-20

  Basket Belgium en de Pro Basketball League hebben beslist om de Euromillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus.

 • Talent met ambitie zoekt coaches met talent !
  Talent met ambitie zoekt coaches met talent!

  Om de, door ex-bondscoach Tony Van den Bosch, hertekende jeugdstructuur in de praktijk te brengen is Kangoeroes Basket Mechelen opzoek naar extra jeugdcoaches voor lage en hoge blok. 

 • Try-outs 2020
  Try-outs 2020

  Kangoeroes Basket Mechelen wil zijn jeugdspelers laten doorgroeien naar hun seniorsploegen in de verschillende afdelingen.

 • Topsport verbroedert in Mechelen
  Topsport verbroedert in Mechelen

  Onze spelers en het bestuur van Kangoeroes Basket Mechelen waren gisteren te gast bij de collega’s van KV Mechelen.