Skip to main content

Kangoeroes vs Liège Panthers (94-90)

De laatste wedstrijd van de reguliere competitie was misschien wel de meest spectaculaire van allemaal! Beide teams hadden evenveel wedstrijden gewonnen en streden dus in die ene wedstrijd om de 5de plaats en een bijhorend ticket naar een deelname aan de Eurocup volgend seizoen. Luik, dat dit jaar reeds actief was in de Eurocup en onze dames enkele maanden geleden nog met lege handen terug naar de Winketkaai stuurde, wilde ook deze wedstrijd winnend afsluiten en zo hun geweldig seizoen tot dusver nog wat meer glans geven.

 

Kangoeroes startte furieus onder leiding van een geweldige Skobel die zowel in aanval als in verdediging haar team op sleeptouw nam! In een mum van tijd stond het 17-5 voor de Kangoeroes en dit met prachtig en vooral heel snel teamspel! Na de bezoekende time out ging het tempo even liggen waardoor Luik wat dichter kon komen maar Kangoeroes haalde duidelijk het eerste kwart binnen: 27-16!

 

Meer van datzelfde in het tweede kwart waarin beide teams zich mooi in evenwicht hielden (16-16) maar waarin Luik niet meteen dichter kwam! Zo werd de rust van deze intense wedstrijd gehaald met 43-32.

 

Na de rust kwamen de bezoekers beter in hun wedstrijd en ondanks dat de Kangoeroes aanvallend nog steeds vlot scoorden, stapelden de misverstandjes elkaar vlot op en die werden genadeloos afgestraft door de bommen van de bezoekers! Kangoeroes slaagde er niet meer in om Luik aan banden te leggen en het mooie teamspel in aanval maakte opnieuw plaats voor teveel individuele acties. Stand na Q3: 63-57.

 

Aanvankelijk werd de verdediging terug aangeschroefd in het begin van het 4de kwart maar Luik bleef aandringen. Aanvallend kon Kangoeroes geen vuist meer maken en door het veel te lage tempo werden de open kansen niet langer gevonden of benut. Luik kwam dan voor de eerste keer op voorsprong maar Kangoeroes bleef kalm. De laatste minuut van de reguliere speeltijd bracht spanning, emotie en vrijworpen met zich mee. Na een balverlies van Luik werd de verlenging gehaald! 72-72 na 40 minuten.

 

In de eerste verlenging werd duidelijk dat de beide teams te kampen hadden met vermoeidheid waardoor er bijna niet gescoord werd (6-6) en na opnieuw 5 heel intense minuten werd de 2de verlenging gehaald! 78-78.

 

Zo een 2de extra time heeft vaak niets meer te maken met basket op zich maar met mentaliteit en wilskracht. Opnieuw waren het Skobel en Klabo die aanvallend en verdedigend de wedstrijd beslisten. Met een enorm strakke verdediging werd de beslissing gemaakt en kwamen onze dames 94-87 voor. Luik kwam enkel nog tot scoren met een laatste driepunter om de score te milderen maar onze Kangoeroes mogen zich verdiend de winnaars van deze enorm intense wedstrijd noemen! 94-90 na een spektakelstuk! 

 

O’Sullivan 1, Degens 0, Hering 12, Carpreaux 13 (8 assists), Schmidt 15, Skobel 25, Mense 4, Mukeba 4, Aizsila 0, Klabo 20 (21 rebounds)

Afwezig: Lindstrom

 

Laatste Berichten

 • Q&A - Coaches - Heren A
  Q & A - Coaches Heren A

  De eerste Q&A zit erop! Volgende week woensdag worden de vragen beantwoord door Paul Vervaeck en assistent coach Pieter De Groof.

 • Q&A - Voorzitter - Luc Katra
  Q & A - Voorzitter - Luc Katra

  Vanaf volgende week woensdag starten we wekelijks met een Q&A. We stellen via videocall enkele vragen aan spelers, speelsters, coaches en de voorzitter.

 • Seizoen 19-20 stopgezet
  Einde seizoen 19-20

  Basket Belgium en de Pro Basketball League hebben beslist om de Euromillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus.

 • Talent met ambitie zoekt coaches met talent !
  Talent met ambitie zoekt coaches met talent!

  Om de, door ex-bondscoach Tony Van den Bosch, hertekende jeugdstructuur in de praktijk te brengen is Kangoeroes Basket Mechelen opzoek naar extra jeugdcoaches voor lage en hoge blok. 

 • Try-outs 2020
  Try-outs 2020

  Kangoeroes Basket Mechelen wil zijn jeugdspelers laten doorgroeien naar hun seniorsploegen in de verschillende afdelingen.

 • Topsport verbroedert in Mechelen
  Topsport verbroedert in Mechelen

  Onze spelers en het bestuur van Kangoeroes Basket Mechelen waren gisteren te gast bij de collega’s van KV Mechelen.