Skip to main content

Limburg vs Kangoeroes (73-69)

Zonder de geblesseerde Clark maakten de Kangoeroes de verplaatsing naar Hasselt, om er Hubo Limburg United partij te geven.

 

De openingsfase was voor de thuisploeg maar de bezoekers reageerden al snel. Kangoeroes nam de leiding over en behield deze het ganse eerste quarter (15-17). In de tweede periode ging Limburg over hun tegenstander en trachtte uit te lopen maar de Kangoeroes reageerden gepast (38-34) halfweg.

 

Na de pauze was het de thuisploeg die nu nadrukkelijker het heft in handen nam. Over 44-37 (na 25') ging het naar 55-44 op het einde van het derde quarter. In de slotperiode was de eerste score op vrijworp nog voor de thuisploeg maar na een snelle time-out van coach Vervaeck pakten de Kangoeroes uit met een fenomenale remonte. Van 56-44 ging het naar 56-62, de thuisploeg was ondertussen al tot 2 maal toe in een time-out gekropen. Helaas de laatste wel met succes: de thuisploeg herstelde zich en ging in de slotfase alsnog terug over hun tegenstander heen.

 

Na de nipte thuisnederlaag tegen Oostende vorige week was dit opnieuw een zeer collectieve en mooie prestatie van de Kangoeroes. Zonder punten te krijgen in de ranking maken ze wel duidelijke stappen voorwaarts en zal de beloning snel volgen. 

 

Door de aankomende interland-break zal de tweede ronde van de competitie terug van start gaan op vrijdag 6 december met een thuiswedstrijd tegen Leuven Bears. Clark werkt intussen verder aan zijn revalidatie en zal mogelijk dan zijn heroptreden maken.

 

Deroover: 14 (+ 8 reb. en 5 ass.), Bogaerts: 0, Fletcher: 2, Lasisi: 3, Van Oosterwyck: /, Simmons: 17 (+ 7 reb. en 5 ass.), Swillen: /, Coleman: 20 (+ 7 reb.), Stuteville: 8, Morini: /, Kok: 5 (+ 7 reb.)
 

 

Laatste Berichten

 • Seizoen 19-20 stopgezet
  Einde seizoen 19-20

  Basket Belgium en de Pro Basketball League hebben beslist om de Euromillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus.

 • Talent met ambitie zoekt coaches met talent !
  Talent met ambitie zoekt coaches met talent!

  Om de, door ex-bondscoach Tony Van den Bosch, hertekende jeugdstructuur in de praktijk te brengen is Kangoeroes Basket Mechelen opzoek naar extra jeugdcoaches voor lage en hoge blok. 

 • Try-outs 2020
  Try-outs 2020

  Kangoeroes Basket Mechelen wil zijn jeugdspelers laten doorgroeien naar hun seniorsploegen in de verschillende afdelingen.

 • Topsport verbroedert in Mechelen
  Topsport verbroedert in Mechelen

  Onze spelers en het bestuur van Kangoeroes Basket Mechelen waren gisteren te gast bij de collega’s van KV Mechelen.

 • Tony Van den Bosch
  Tony Van den Bosch nieuwe Sportief Directeur

  Basket Kangoeroes Mechelen heeft het genoegen u te melden dat het heden zijn structuur versterkt heeft met Tony Van den Bosch.

   

 • Danny Verhulst
  Danny Verhulst komt Kangoeroes versterken.

  Kangoeroes Basket Mechelen heeft het genoegen u te melden dan het per 01.01.2020 zijn structuur versterkt met de komst van Danny Verhulst, gedurende de voorbije 19 jaar Algemeen Manager van reeksge