Skip to main content

Kangoeroes vs Filou Oostende (70-75)

Tegen de regerende en meervoudig landskampioen uit Oostende traden de Kangoeroes aan zonder de Amerikaanse power-forward Marvin Clark. Marvin onderging met succes een ingreep aan de knie en zal binnen enkele weken zijn heroptreden maken.

 

De bezoekers kwamen het best uit de startblokken (0-7). Kangoeroes zocht even naar zijn ritme maar was na het eerste quarter nog op achtervolgen aangewezen (11-20). De thuisploeg wou echter niet laten begaan en vocht zich terug in de partij. Met veel energie, karakter en ook goed basketbal ging het op en over de kampioen uit Oostende. Met een kleine voorsprong doken de Kangoeroes dan ook de kleedkamers in: 35-32.

 

Ook na de pauze haalden de Kangoeroes zowel in verdediging als aanval alles uit de kast. De derde periode werd de kleine voorsprong lichtjes uitgediept tot 58-52. In de slotperiode moesten de bezoekers reageren maar dit was zonder Kangoeroes gerekend: zij bouwden geduldig maar met veel passie hun voorspong nog uit tot 10 punten. Helaas was op enkele minuten van het einde de tank wat leeg en kon Oostende, met een brede kern, nog verder roteren. Enkele klasse-flitsen en vooral de jarenlange ervaring als kampioen trok de zege uiteindelijk mee naar de kust: 70-75.

 

Een knappe partij van de Kangoeroes, die een hecht blok vormden, en hun talrijk opgekomen publiek zeker wist te plezieren. 

 

Deroover: 21, Bogaerts: 0, Fletcher: 6 (+ 7 reb.), Lasisi: 0, Van Oosterwyck -, Simmons: 15 (+ 8 reb.), Swillen -, Coleman: 19 (+ 9 reb.), Stuteville: 2, Morini -, Kok: 7

 

Laatste Berichten