Skip to main content

next-game       

Kangoeroes vs Antwerp Giants (87-95)

Op tweede Kerstdag kwamen de Giants uit Antwerpen op bezoek in Mechelen. Een vol gelopen Winketkaai was klaar voor een topwedstrijd en deze zouden ze krijgen ook.

 

De bezoekers namen echter een prima start en direct een bonus in handen (10-21). De Kangoeroes begonnen in de tweede periode aanvallend veel beter te draaien maar defensief bleken ook de bezoekers uit Antwerpen over vele wapens te beschikken. 33 - 47 halfweg en stof tot nadenken in de kleedkamer van de thuisploeg.

 

Coach Vervaeck kreeg echter zijn troepen weer op scherp en deze kwamen als herboren op het terrein na de pauze. Stap voor stap sloop de thuisploeg dichterbij en leek vijf dagen na de stunt in Limburg opnieuw het laken naar zich toe te trekken. Bij aanvang van de slotperiode stonden de Kangoeroes nog slechts drie punten in het krijt (59-62). Het geloof in het team en op de tribunes gaf de ploeg echter vleugels. In de slotminuten leek Antwerp bij 71-77 toch met de zege naar huis te gaan. Dit was echter buiten de Kangoeroes gerekend; die bleven vechten voor de overwinning en twee bommen van Deroover bracht de stand weer helemaal gelijk: 77-77. 

 

In de eerste verlenging moest helaas deze zelfde Deroover met vijf fouten naar de kant. De rotaties werden beperkter en de vermoeidheid begon zich dan ook meer te laten voelen. Op karakter werd nog wel een tweede verlenging bij 82-82 uit de brand gesleept. Helaas bleek de thuisploeg moe gestreden en vonden de Giants opnieuw vlotter de weg naar de ring. Na een fantastische partij moesten de Kangoeroes de duimen leggen maar konden wel met opgeheven hoofd en met een tevreden publiek het eindejaar in.

 

Deroover: 15 (+ 7 ass.), Bogaerts: 2, Fletcher: 0, Lasisi: 0, Van Oosterwyck: /, Simmons: 13 (+ 5 ass.), Clark: 25, Cobbaut: /, Coleman: 14 (+ 8 reb.), Stuteville: 0, Morini: /, Kok: 18 (+ 8 reb.)


 

Laatste Berichten