Skip to main content

1/8 Finale Beker van België

Vrijdag 18-10: Kangoeroes Mechelen - Okapi Aalstar: 84 - 87

 

Voor de heenwedstrijd van de 1/8 finale beker van België ontvingen de Kangoeroes thuis de Okapi's uit Aalst. Beide ploegen gingen met mooi en aanvallend basketbal direct van start; 22-26 na het eerste quarter. Ook de tweede periode ging aanvankelijk gelijk opgaand op (34-35 na 15'). Met de rust in zicht plaatste de thuisploeg echter een versnelling met een kleine bonus tot gevolg: 46-40 halfweg.

 

De bezoekers gaven zich echter niet gewonnen en kwamen goed uit de kleedkamers. Okapi nam halverwege de 3de periode de leiding over maar na een time-out van coach Vervaeck was het weer de thuisploeg dat de score herstelde: 68-66. In de slotperiode liepen de Kangoeroes eerst nog uit (76-70) maar in het slot beslisten details over winst en verlies: 84-87.

 

Deroover: 18 (+5 ass.), Bogaerts: 4, Fletcher: 8, Lasisi: 0, Van Oosterwyck: /, Simmons: 16 (+ 4 ass.), Clark: 4, Swillen: /, Coleman: 18, Stuteville: 7 (+ 6 reb.), Morini: /, Kok: 9 (+ 12 reb.)

 

Zaterdag 19-10: Okapi Aalstar - Kangoeroes Mechelen: 83 - 76

 

Eén dag later stapten de Kangoeroes de bus op richting Aalst met maar één doel: de kwalificatie voor de kwartfinale. Zo werd ook aan de wedstrijd begonnen: gretig maar geconcentreerd en opnieuw met erg mooi basketbal, zowel defensief als offensief. De eerste periode waren beide ploegen dan ook aan elkaar gewaagd (18-19) maar in het tweede luik versnelden de Kangoeroes: 37-44 bij de pauze.

 

De bezoekers uit Mechelen kwamen ook na de koffie ontketend uit de kleedkamers. In een mum van tijd werd de voorsprong uitgebouwd (47-61) tot enkele dubieuze fases de bezoekers uit hun ritme haalden. De rebound-kracht van Aalst begon echter ook de bovenhand te nemen (58-63 na 30'). In de slotperiode vochten de Kangoeroes als leeuwen maar het fysieke overwicht zat bij de tegenpartij. De kwalificatie voor de volgende ronde bleef in Aalst maar de ploeg uit Mechelen speelde twee dagen op rij met een enorme vechtlust. De dynamiek in de ploeg zit zeer goed en is veel belovend voor de toekomst.

 

Deroover: 17, Bogaerts: 0, Fletcher: 7, Lasisi: 3, Van Oosterwyck: /, Simmons: 14 (+ 6 ass.), Clark: 12, Swillen: /, Coleman: 15 (+ 8 reb.), Stuteville: 4, Morini: /, Kok: 4


Volgend competitie-duel op zaterdag 26 oktober in de Winketkaai thuis tegen Brussels.

 

Laatste Berichten

 • Seizoen 19-20 stopgezet
  Einde seizoen 19-20

  Basket Belgium en de Pro Basketball League hebben beslist om de Euromillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus.

 • Talent met ambitie zoekt coaches met talent !
  Talent met ambitie zoekt coaches met talent!

  Om de, door ex-bondscoach Tony Van den Bosch, hertekende jeugdstructuur in de praktijk te brengen is Kangoeroes Basket Mechelen opzoek naar extra jeugdcoaches voor lage en hoge blok. 

 • Try-outs 2020
  Try-outs 2020

  Kangoeroes Basket Mechelen wil zijn jeugdspelers laten doorgroeien naar hun seniorsploegen in de verschillende afdelingen.

 • Topsport verbroedert in Mechelen
  Topsport verbroedert in Mechelen

  Onze spelers en het bestuur van Kangoeroes Basket Mechelen waren gisteren te gast bij de collega’s van KV Mechelen.

 • Tony Van den Bosch
  Tony Van den Bosch nieuwe Sportief Directeur

  Basket Kangoeroes Mechelen heeft het genoegen u te melden dat het heden zijn structuur versterkt heeft met Tony Van den Bosch.

   

 • Danny Verhulst
  Danny Verhulst komt Kangoeroes versterken.

  Kangoeroes Basket Mechelen heeft het genoegen u te melden dan het per 01.01.2020 zijn structuur versterkt met de komst van Danny Verhulst, gedurende de voorbije 19 jaar Algemeen Manager van reeksge