Skip to main content

next-game       

Limburg United vs Kangoeroes (84 -90)

In zijn voorlaatste wedstrijd van het jaar gingen de Kangoeroes opnieuw op bezoek in Hasselt. Een vijftal weken eerder dienden ze er, na een erg spannend slot, nog nipt de duimen te leggen. Hét moment voor de Kangoeroes om iets recht te zetten.

 

De wedstrijd kwam aanvallend moeilijk op gang en na een studieronde van 5' stond het dan ook 6-6. Het waren de bezoekers die een eerste versnelling plaatsten en de eerste periode afsloten met 13-19. De Kangoeroes speelden met een enorm enthousiasme en teamspirit maar de thuisploeg kon natuurlijk niet laten begaan. Dat Limburg de aanvallend sterkste ploeg van de competitie is bleek dan ook in het 2de quarter. De Kangoeroes bleven echter ook vlot scoren en zo stond het halfweg 41-43.

 

De eerste score na de koffie was nog voor Limburg maar toen plaatsten de Kangoeroes een 0-10 (43-53 na 23'). Een bonus die de Mechelaars ook konden vast houden: 58-69. In de slotperiode was het initiatief opnieuw voor de Kangoeroes, die zelfs tot 2x toe een maximale voorsprong van 14 punten konden bij elkaar spelen. In een spannend slot kon de thuisploeg nog één keer tot op 6 punten komen (73-79) maar de Kangoeroes hielden "de kopjes koel" en controleerden het slot.

 

Een fantastische overwinning om de Kerstperiode in te gaan en om op tweede Kerstdag thuis de Antwerp Giants te ontvangen. 

 

Bogaerts: 8, Van Oosterwyck: /, Lasisi: 4, Deroover: 24 (+ 6 ass.), Simmons: 12 (+ 7 ass.), Fletcher: 0, Clark: 12 (+ 8 reb.), Coleman: 16 (+ 11 reb.), Stuteville: 3, Morini: /, Kok: 11

 

Laatste Berichten