Skip to main content

Limburg United vs Kangoeroes (84 -90)

In zijn voorlaatste wedstrijd van het jaar gingen de Kangoeroes opnieuw op bezoek in Hasselt. Een vijftal weken eerder dienden ze er, na een erg spannend slot, nog nipt de duimen te leggen. Hét moment voor de Kangoeroes om iets recht te zetten.

 

De wedstrijd kwam aanvallend moeilijk op gang en na een studieronde van 5' stond het dan ook 6-6. Het waren de bezoekers die een eerste versnelling plaatsten en de eerste periode afsloten met 13-19. De Kangoeroes speelden met een enorm enthousiasme en teamspirit maar de thuisploeg kon natuurlijk niet laten begaan. Dat Limburg de aanvallend sterkste ploeg van de competitie is bleek dan ook in het 2de quarter. De Kangoeroes bleven echter ook vlot scoren en zo stond het halfweg 41-43.

 

De eerste score na de koffie was nog voor Limburg maar toen plaatsten de Kangoeroes een 0-10 (43-53 na 23'). Een bonus die de Mechelaars ook konden vast houden: 58-69. In de slotperiode was het initiatief opnieuw voor de Kangoeroes, die zelfs tot 2x toe een maximale voorsprong van 14 punten konden bij elkaar spelen. In een spannend slot kon de thuisploeg nog één keer tot op 6 punten komen (73-79) maar de Kangoeroes hielden "de kopjes koel" en controleerden het slot.

 

Een fantastische overwinning om de Kerstperiode in te gaan en om op tweede Kerstdag thuis de Antwerp Giants te ontvangen. 

 

Bogaerts: 8, Van Oosterwyck: /, Lasisi: 4, Deroover: 24 (+ 6 ass.), Simmons: 12 (+ 7 ass.), Fletcher: 0, Clark: 12 (+ 8 reb.), Coleman: 16 (+ 11 reb.), Stuteville: 3, Morini: /, Kok: 11

 

Laatste Berichten

 • Seizoen 19-20 stopgezet
  Einde seizoen 19-20

  Basket Belgium en de Pro Basketball League hebben beslist om de Euromillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus.

 • Talent met ambitie zoekt coaches met talent !
  Talent met ambitie zoekt coaches met talent!

  Om de, door ex-bondscoach Tony Van den Bosch, hertekende jeugdstructuur in de praktijk te brengen is Kangoeroes Basket Mechelen opzoek naar extra jeugdcoaches voor lage en hoge blok. 

 • Try-outs 2020
  Try-outs 2020

  Kangoeroes Basket Mechelen wil zijn jeugdspelers laten doorgroeien naar hun seniorsploegen in de verschillende afdelingen.

 • Topsport verbroedert in Mechelen
  Topsport verbroedert in Mechelen

  Onze spelers en het bestuur van Kangoeroes Basket Mechelen waren gisteren te gast bij de collega’s van KV Mechelen.

 • Tony Van den Bosch
  Tony Van den Bosch nieuwe Sportief Directeur

  Basket Kangoeroes Mechelen heeft het genoegen u te melden dat het heden zijn structuur versterkt heeft met Tony Van den Bosch.

   

 • Danny Verhulst
  Danny Verhulst komt Kangoeroes versterken.

  Kangoeroes Basket Mechelen heeft het genoegen u te melden dan het per 01.01.2020 zijn structuur versterkt met de komst van Danny Verhulst, gedurende de voorbije 19 jaar Algemeen Manager van reeksge