Skip to main content

Kangoeroes stunt tegen Oostende! (79-78)

Na twee zeges op rij in het nieuwe jaar kwam de kampioen uit Oostende opnieuw op bezoek in de Winketkaai. Na de nipte nederlaag in de vorige confrontatie waren de Kangoeroes vast besloten hun zegereeks verder te zetten.

 

Aanvankelijk nam Oostende de betere start (18-22) maar met mooi basketbal enerzijds en een enorme teamspirit anderzijds vochten de Kangoeroes terug. Halfweg was het dan ook de thuisploeg die met een kleine bonus de pauze in kon: 40-36.

 

De foutenlast bij de Mechelaars speelden hen reeds vroeg in de derde periode parten. Mede hierdoor kon Oostende opnieuw op voorsprong klimmen (52-57). Kangoeroes liet echter wederom niet begaan, knokte zich terug in de wedstrijd en pakte met wervelend basketbal uit! Op 6 seconden van het einde en nog met één punt achter riep coach Vervaeck zijn troepen bij elkaar. Een beslissende time-out en een fantastische uitvoering ervan zette de Winketkaai helemaal op zijn kop. 

 

Volgende afspraak opnieuw thuis in Mechelen op zaterdag 8 februari tegen Charleroi.


Deroover 16 (+ 5ass.),Bogaerts 6, Fletcher 8 (+ 6reb.), Lasisi 3, Van Oosterwyck  /, Simmons 11, Clark 12 (+ 10 reb.), Swillen /, Coleman 17, Stuteville 0, Morini /, Kok 6 

 

 Ivan Plettinckx