Skip to main content

Kangoeroes stunt tegen Oostende! (79-78)

Na twee zeges op rij in het nieuwe jaar kwam de kampioen uit Oostende opnieuw op bezoek in de Winketkaai. Na de nipte nederlaag in de vorige confrontatie waren de Kangoeroes vast besloten hun zegereeks verder te zetten.

 

Aanvankelijk nam Oostende de betere start (18-22) maar met mooi basketbal enerzijds en een enorme teamspirit anderzijds vochten de Kangoeroes terug. Halfweg was het dan ook de thuisploeg die met een kleine bonus de pauze in kon: 40-36.

 

De foutenlast bij de Mechelaars speelden hen reeds vroeg in de derde periode parten. Mede hierdoor kon Oostende opnieuw op voorsprong klimmen (52-57). Kangoeroes liet echter wederom niet begaan, knokte zich terug in de wedstrijd en pakte met wervelend basketbal uit! Op 6 seconden van het einde en nog met één punt achter riep coach Vervaeck zijn troepen bij elkaar. Een beslissende time-out en een fantastische uitvoering ervan zette de Winketkaai helemaal op zijn kop. 

 

Volgende afspraak opnieuw thuis in Mechelen op zaterdag 8 februari tegen Charleroi.


Deroover 16 (+ 5ass.),Bogaerts 6, Fletcher 8 (+ 6reb.), Lasisi 3, Van Oosterwyck  /, Simmons 11, Clark 12 (+ 10 reb.), Swillen /, Coleman 17, Stuteville 0, Morini /, Kok 6 

 

 Ivan Plettinckx

 

Laatste Berichten

 • Seizoen 19-20 stopgezet
  Einde seizoen 19-20

  Basket Belgium en de Pro Basketball League hebben beslist om de Euromillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus.

 • Talent met ambitie zoekt coaches met talent !
  Talent met ambitie zoekt coaches met talent!

  Om de, door ex-bondscoach Tony Van den Bosch, hertekende jeugdstructuur in de praktijk te brengen is Kangoeroes Basket Mechelen opzoek naar extra jeugdcoaches voor lage en hoge blok. 

 • Try-outs 2020
  Try-outs 2020

  Kangoeroes Basket Mechelen wil zijn jeugdspelers laten doorgroeien naar hun seniorsploegen in de verschillende afdelingen.

 • Topsport verbroedert in Mechelen
  Topsport verbroedert in Mechelen

  Onze spelers en het bestuur van Kangoeroes Basket Mechelen waren gisteren te gast bij de collega’s van KV Mechelen.

 • Tony Van den Bosch
  Tony Van den Bosch nieuwe Sportief Directeur

  Basket Kangoeroes Mechelen heeft het genoegen u te melden dat het heden zijn structuur versterkt heeft met Tony Van den Bosch.

   

 • Danny Verhulst
  Danny Verhulst komt Kangoeroes versterken.

  Kangoeroes Basket Mechelen heeft het genoegen u te melden dan het per 01.01.2020 zijn structuur versterkt met de komst van Danny Verhulst, gedurende de voorbije 19 jaar Algemeen Manager van reeksge