Skip to main content

Kangoeroes vs Belfius Mons (81-76)

Op Valentijn kregen de Kangoeroes de competitie-leider Mons op bezoek.

 

Waar de Kangoeroes eerst nog de beste start namen (6-0) waren het de bezoekers die snel reageerden en de eerste periode naar zich toe trokken (16-22). De thuisploeg, die het nieuwe jaar fantastisch gestart is met een 3 op 4, waren niet van plan te laten begaan. Met veel energie en "fighting-spirit" knokten ze zich terug in de wedstrijd. Halverwege stond de score dan ook bijna weer helemaal gelijk: 35-37.

 

Na de koffie kwamen de Kangoeroes ontketend uit de kleedkamers. Met snelle baskets, spectaculaire dunks en open shots wisten ze het publiek te verwennen en bovendien de leiding te nemen: 61-57. In de laatste periode ging de thuisploeg door op hun elan maar vochten ook de bezoekers terug. Tenslotte hadden zij hun leidersplaats te verdedigen en bij een 73-76 riep coach Vervaeck dan ook zijn troepen bij elkaar. Even "de koppen bij elkaar" en de juiste organisatie bespreken; 1 minuut later stond het dan ook 79-76. Een tactisch steekspel volgde maar de thuisploeg hield het hoofd koel en de deur achterin op slot. 

 

Wederom een knappe overwinning voor de Kangoeroes die ondertussen ook klimmen in de rangschikking. Na een reeks thuiswedstrijden in 2020 is het nu tijd om enkele keren op verplaatsing te gaan spelen, te starten met zondag 1 maart (om 15u) in Aalst.

 

Deroover: 13, , Bogaerts: 0, Fletcher: 5, Lasisi: 0, Van Oosterwyck: /, Simmons: 4 (+ 5 ass.), Clark: 13, Coleman: 30 (+ 7 reb.), Stuteville: 8, Morini: /, Kok: 8

 

 Ivan Plettinckx

 

Laatste Berichten

 • Q&A - Coaches - Heren A
  Q & A - Coaches Heren A

  De eerste Q&A zit erop! Volgende week woensdag worden de vragen beantwoord door Paul Vervaeck en assistent coach Pieter De Groof.

 • Q&A - Voorzitter - Luc Katra
  Q & A - Voorzitter - Luc Katra

  Vanaf volgende week woensdag starten we wekelijks met een Q&A. We stellen via videocall enkele vragen aan spelers, speelsters, coaches en de voorzitter.

 • Seizoen 19-20 stopgezet
  Einde seizoen 19-20

  Basket Belgium en de Pro Basketball League hebben beslist om de Euromillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus.

 • Talent met ambitie zoekt coaches met talent !
  Talent met ambitie zoekt coaches met talent!

  Om de, door ex-bondscoach Tony Van den Bosch, hertekende jeugdstructuur in de praktijk te brengen is Kangoeroes Basket Mechelen opzoek naar extra jeugdcoaches voor lage en hoge blok. 

 • Try-outs 2020
  Try-outs 2020

  Kangoeroes Basket Mechelen wil zijn jeugdspelers laten doorgroeien naar hun seniorsploegen in de verschillende afdelingen.

 • Topsport verbroedert in Mechelen
  Topsport verbroedert in Mechelen

  Onze spelers en het bestuur van Kangoeroes Basket Mechelen waren gisteren te gast bij de collega’s van KV Mechelen.