Skip to main content

Okapi Aalstar vs Kangoeroes (91-72)

Na een korte pauze (interland-break) gingen de Kangoeroes op bezoek bij de Okapi's in Aalst.

 

Het was Aalst dat de beste start nam en direct 13-2 voor kwam. Na een time-out van coach Vervaeck herstelden de Kangoeroes zich (13-10). Helaas was dit van korte duur want het was opnieuw de thuisploeg die het gaspedaal induwde: 26-15 na het eerste quarter. Aanvallend begon het steeds beter te lopen bij de bezoekers uit Mechelen maar de shots van de thuisploeg bleven van alle kanten raak vallen. Van dichterbij sluipen was dus amper sprake: 54-44 halfweg.

 

Na de pauze was het opnieuw de thuisploeg die het heft in handen nam. In geen tijd liepen ze uit tot 15 punten en moesten de bezoekers opnieuw vluchten in een time-out. Deze keer niet met hetzelfde effect en Okapi ging verder op zijn elan. Na 30' stond het dan ook 75-53 en leek de wedstrijd gespeeld. Kangoeroes was echter niet bereid de handdoek te gooien en met drie bommen op rij (0-9) knokte het zich terug in de match. De opflakkering was echter van korte duur en de thuisploeg nam terug de controle en liep opnieuw uit.

 

Een partij waar de Kangoeroes niet hun ware gelaat konden tonen en geen vervolg aan de mooie zeges van 2020 kon breien. Op naar de belangrijke uitwedstrijd in Leuven op zondag 15 maart!

 

Deroover 11 (+ 6 ass.), Bogaerts 2, Fletcher 9, Lasisi 3, Van Oosterwyck 0, Simmons 8, Clark 15, Coleman 12 (+ 6 reb.), Stuteville 10, Morini /, Kok 2

 

Laatste Berichten

 • Q&A - Coaches - Heren A
  Q & A - Coaches Heren A

  De eerste Q&A zit erop! Volgende week woensdag worden de vragen beantwoord door Paul Vervaeck en assistent coach Pieter De Groof.

 • Q&A - Voorzitter - Luc Katra
  Q & A - Voorzitter - Luc Katra

  Vanaf volgende week woensdag starten we wekelijks met een Q&A. We stellen via videocall enkele vragen aan spelers, speelsters, coaches en de voorzitter.

 • Seizoen 19-20 stopgezet
  Einde seizoen 19-20

  Basket Belgium en de Pro Basketball League hebben beslist om de Euromillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus.

 • Talent met ambitie zoekt coaches met talent !
  Talent met ambitie zoekt coaches met talent!

  Om de, door ex-bondscoach Tony Van den Bosch, hertekende jeugdstructuur in de praktijk te brengen is Kangoeroes Basket Mechelen opzoek naar extra jeugdcoaches voor lage en hoge blok. 

 • Try-outs 2020
  Try-outs 2020

  Kangoeroes Basket Mechelen wil zijn jeugdspelers laten doorgroeien naar hun seniorsploegen in de verschillende afdelingen.

 • Topsport verbroedert in Mechelen
  Topsport verbroedert in Mechelen

  Onze spelers en het bestuur van Kangoeroes Basket Mechelen waren gisteren te gast bij de collega’s van KV Mechelen.