Skip to main content

Okapi Aalstar vs Kangoeroes (91-72)

Na een korte pauze (interland-break) gingen de Kangoeroes op bezoek bij de Okapi's in Aalst.

 

Het was Aalst dat de beste start nam en direct 13-2 voor kwam. Na een time-out van coach Vervaeck herstelden de Kangoeroes zich (13-10). Helaas was dit van korte duur want het was opnieuw de thuisploeg die het gaspedaal induwde: 26-15 na het eerste quarter. Aanvallend begon het steeds beter te lopen bij de bezoekers uit Mechelen maar de shots van de thuisploeg bleven van alle kanten raak vallen. Van dichterbij sluipen was dus amper sprake: 54-44 halfweg.

 

Na de pauze was het opnieuw de thuisploeg die het heft in handen nam. In geen tijd liepen ze uit tot 15 punten en moesten de bezoekers opnieuw vluchten in een time-out. Deze keer niet met hetzelfde effect en Okapi ging verder op zijn elan. Na 30' stond het dan ook 75-53 en leek de wedstrijd gespeeld. Kangoeroes was echter niet bereid de handdoek te gooien en met drie bommen op rij (0-9) knokte het zich terug in de match. De opflakkering was echter van korte duur en de thuisploeg nam terug de controle en liep opnieuw uit.

 

Een partij waar de Kangoeroes niet hun ware gelaat konden tonen en geen vervolg aan de mooie zeges van 2020 kon breien. Op naar de belangrijke uitwedstrijd in Leuven op zondag 15 maart!

 

Deroover 11 (+ 6 ass.), Bogaerts 2, Fletcher 9, Lasisi 3, Van Oosterwyck 0, Simmons 8, Clark 15, Coleman 12 (+ 6 reb.), Stuteville 10, Morini /, Kok 2