Skip to main content

Kangoeroes vs Donar Groningen

Op zijn fan-dag ontvingen de Kangoeroes de vice-kampioen van Nederland. Donar Groningen, die de laatste jaren het Nederlands basketbal domineerden met 4 titels in de laatste zes seizoenen, trok in het tussen-seizoen Carrington Love aan. Deze point-guard kwam vorig seizoen nog uit voor Kangoeroes Basket en versierde dus bij ons zijn top-transfer.

 

De openingsfase was duidelijk voor de bezoekers (6-12) maar toen trokken de Kangoeroes stevig van leer. Een sprint van 20-4 bracht hen naar een 26-16 tussenstand. Groningen liet dit echter niet begaan en vocht zich terug in de wedstrijd olv ex-Kangoeroe Love. De thuisploeg begon steeds vaker zijn rebound-leider Kok (achillespees-blessure) te missen onder de borden en ging de rust in met een kleine achterstand: 31-37.

 

Na de koffie bleken de benen van de thuisploeg, na drie zeer intensieve voorbereidingsweken en de oefenpartij van de avond ervoor tegen Okapi Aalstar, zwaar te wegen. De bezoekers liepen verder uit tot 40-58 na 3 quarters. In de slotperiode herstelde de thuisploeg het evenwicht en sloten deze oefenpartij af bij 60-77.

 

Deroover: 9, Kinney: 4, Bogaerts: 3, Lasisi: 0, Van Oosterwyck: 0, Simmons: 2, Fletcher: 17 (+ 6 reb.), Clark: 17, Coleman: 8

 

Dinsdag 3 september om 19u spelen onze Kangoeroes, opnieuw in de Winketkaai, hun volgende oefenpartij tegen ZZ Leiden.

Laatste Berichten

 • Seizoen 19-20 stopgezet
  Einde seizoen 19-20

  Basket Belgium en de Pro Basketball League hebben beslist om de Euromillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus.

 • Talent met ambitie zoekt coaches met talent !
  Talent met ambitie zoekt coaches met talent!

  Om de, door ex-bondscoach Tony Van den Bosch, hertekende jeugdstructuur in de praktijk te brengen is Kangoeroes Basket Mechelen opzoek naar extra jeugdcoaches voor lage en hoge blok. 

 • Try-outs 2020
  Try-outs 2020

  Kangoeroes Basket Mechelen wil zijn jeugdspelers laten doorgroeien naar hun seniorsploegen in de verschillende afdelingen.

 • Topsport verbroedert in Mechelen
  Topsport verbroedert in Mechelen

  Onze spelers en het bestuur van Kangoeroes Basket Mechelen waren gisteren te gast bij de collega’s van KV Mechelen.

 • Tony Van den Bosch
  Tony Van den Bosch nieuwe Sportief Directeur

  Basket Kangoeroes Mechelen heeft het genoegen u te melden dat het heden zijn structuur versterkt heeft met Tony Van den Bosch.

   

 • Danny Verhulst
  Danny Verhulst komt Kangoeroes versterken.

  Kangoeroes Basket Mechelen heeft het genoegen u te melden dan het per 01.01.2020 zijn structuur versterkt met de komst van Danny Verhulst, gedurende de voorbije 19 jaar Algemeen Manager van reeksge