Paul Vervaeck nieuwe coach Kangoeroes

Paul Vervaeck nieuwe coach Kangoeroes

vr, 22/06/2018 - 14:01
0 comments

“De cirkel is rond”, zegt coach Paul Vervaeck. De 62-jarige Mechelaar keert terug naar de heimat. “Ik heb nooit durven dromen dat ik nog in eigen stad op het hoogste niveau zou kunnen coachen. Dit is dan ook thuiskomen. Ik doorliep de jeugdreeksen van Pitzemburg, speelde met die club in eerste klasse en was er later coach tot in tweede afdeling. Ik was ook bij het grote Racing Mechelen actief. Eerst als jeugdcoach en dan twee seizoenen als assistent-coach van Lucien Van Kersschaever. In mijn lange carrière was ik ook aan de slag bij Willebroek in eerste klasse en bij tweedeklasser Kangoeroes. Ik mag dus stellen dat ik bij alle clubs heb gewerkt die tot het nieuwe Kangoeroes Mechelen hebben geleid (lacht).”

Paul Vervaeck was na zijn periode bij Antwerp Giants twee seizoenen in Nederland aan de slag. “Bij ZZ Leiden, een warme club en een heerlijke stad. Ik kende daar twee toffe jaren en we kroonden ons dit seizoen tot vicekampioen van Nederland, na het ongenaakbare Groningen.”

De nieuwe uitdaging in België, en meer bepaald in Mechelen, kon Vervaeck niet laten schieten. “Kangoeroes Mechelen wil op een nieuwe locatie opnieuw een stap voorwaarts zetten als professionele club. Een project dat me op alle vlakken enorm aanspreekt. We behielden vijf spelers (Oveneke, Bogaerts, Creppy, Vranes en Cheatham) van vorig seizoen en trokken vijf nieuwe spelers aan: buitenlanders Charles Barton (Zweden), Carrington Love (Amerika) - waar ik mee samenwerkte in Leiden -, Jakob Cebasek (Slovenië) en TK Edogi (Nigeria) en het jonge (18 jaar) Belgisch talent Sacha De Vreught. Deze kern wordt aangevuld met eigen jongeren. We beschikken over een jonge kern met een vleugje ervaring en willen in ons eerste seizoen in Mechelen met fris basketbal uitpakken.”

Half augustus begint Kangoeroes Mechelen aan de voorbereiding op het seizoen. Het speelt onder meer oefenwedstrijden tegen Leiden, Groningen en enkele Franse tegenstrevers. Het nieuwe seizoen opent Kangoeroes met een thuiswedstrijd in de Winketkaai tegen Luik op zaterdag 29 september.

 

Bron: Het Nieuwsblad