U19 helpen dames B aan overwinning

U19 helpen dames B aan overwinning

ma, 04/02/2019 - 19:54
Posted in:
0 comments

Zonder Hering, Gaspard en De Borger (ski-stage/verlof) stonden onze dames B voor een zeer moeilijke opdracht dit w.e. tegen Cobras Brasschaat !

Vanaf de start namen onze dames de bovenhand via een ijzersterke defense. Hierdoor verloor de ploeg wel vrij snel Yelena Mense met 3 fouten na amper 6 min in het eerste quart.

Hanae Chaoui, die al heel het seizoen sterk presteert bij dames c (1ste prov.), moest vroegtijdig Mense vervangen. Chaoui viel in met succes en had geen problemen om zich aan te passen aan het landelijke niveau. Ze speelde een sterke defense en kwam ook tot scoren (4p). Idem voor Maya Guilliams (ook dames c) die tot 3 maal toe vanop afstand wist te knallen (6p).

Na 5 min in het 2de quart zag het er niet goed uit voor onze dames toen ook Céline De Vlaminck met 3 fouten naar de bank werd gefloten. Toch bleef de ploeg rustig en strijdvaardig, de rust werd ingegaan met een verdiende 27-20.

Een dik verdiende overwinning  van een sterk collectief presterende ploeg!!

In het 3de quart kon coach Van Hoof terug beroep doen op Mense en De Vlaminck, onder leiding van een efficiënt infiltrerende De Wachter (16p) drukte de ploeg door wat resulteerde in een 48-33 bij de start van het 4de quart. Hier controleerden onze dames de wedstrijd rustig uit. Eindzege 64 -55.

"Een dik verdiende overwinning van een sterk collectief presterende ploeg " benadrukt coach Van Hoof. " Ik ben zeer tevreden over onze collectieve prestatie als ploeg maar ben vooral ook zeer tevreden dat mijn 2 jeugdspeelsters het niveau van 1ste landelijke snel hebben opgepikt! " Dit is veelbelovend want het is de bedoeling om in de toekomst jeugdspeelsters regelmatig te laten proeven van L1", besluit coach Van Hoof.

De Vlaminck 10 Van Hoof 5 Dendal 4 Guilliams 6 Degens 4 Mense 13 Dewachter 16 Chaoui 4