Wij kunnen veel beter!

Wij kunnen veel beter!

za, 27/10/2018 - 00:06
0 comments

In de jaren tachtig en negentig was een duel tussen Racing Mechelen en Oostende de klassieker van het Belgische basketbal. Kangoeroes Mechelen heeft uiteraard nog niet het palmares van de beroemde voorganger. “We zijn wel ambitieus, maar noem het inderdaad geen topper.

Daarvoor moeten wij de komende jaren nog verschillende stappen zetten”, blijft Thomas Creppy bescheiden. “We hebben met 1 op 4 in de competitie en de uitschakeling in de beker geen al te beste start. Ja, er zijn met onder meer Jakob Cebasek en Yvan Vranes geblesseerde spelers en Ioann Iarochevitch en Alex Olah voegden zich laat bij de selectie. Maar dat is geen excuus. Nederlagen tegen Luik en Leuven Bears hadden we moeten vermijden. Een 3 op 4 was haalbaar en realistisch.”

De 28-jarige Brusselaar vierde vorig seizoen bij Kangoeroes Willebroek zijn comeback in eerste klasse. “Ik voel me goed bij deze club en constateer dat er met de overgang naar Mechelen veel ambitie is. We werken hard op training. De volgende weken zullen de resultaten wel volgen. De match tegen Oostende? Zij zijn torenhoog favoriet, ongeslagen in België en nu ook Europees succesvol. In basketbal is echter alles mogelijk. We moeten in een stunt geloven”, besluit Creppy.

Ordane Kanda trainde de hele week mee en viert zaterdagavond in de Winketkaai zijn debuut voor Kangoeroes Mechelen.(cpm)

Bron: Het Nieuwsblad :: PATRICK CEULEMANS