Jeugd

Girls Got Game 2019

Girls Got Game is een concept dat in 2017 door Basketbal Vlaanderen uit de grond is gestampt. Het gaat om een nieuwe tornooivorm, aanvankelijk enkel voor meisjes uit de U12-categorie. In 2018 werden ook stapgewijs de U10, U14 en U16 meisjes in het concept betrokken.

Dit alles volgens de regels van 3X3 basketbal, zodat de drempel om in te schrijven een stuk wordt verlaagd en ook ploegen met 3 tot 5 meisjes kunnen deelnemen.

U12 C MEISJES: Een ongeslagen giechelende tienerbende

Voor wie deze meisjes nog niet kent, hier zijn ze : “de energiekste” Noor, “drive-ende” Mauranne, “onbevreesde” Margot, “shotterste” Lotte, “lachebek” Sarah, “zelfzekere” Lore, “iedereen-uit-haar-weggetje” Aïcha, “dromerste” Femke, “jongste maar durvende” Magalie, “de volhoudende” Mouna en de “fier op hun ploegske” trainster-coach Carine en PA Hilde. Hierbij hoort natuurlijk nog een toffe bende ouderlijke-supporters.

U14A vs Basketball Bonheiden

Op zaterdag 20 oktober 2018 om 16u00 speelden onze landelijke U14 Kangoeroes een uitwedstrijd in Sint-Katelijne-Waver tegen de 3de geplaatste uit de A-reeks: Bonheiden. Ondanks het feit dat onze jongens reeds een maatje te veel bleken in de thuiswedstrijd, valt een tegenstander als Bonheiden nooit te onderschatten op de eigen home court en dat zal al snel blijken bij aanvang…

U14 A: Kangoeroes - Giants

Op zaterdag 13 oktober 2018 om 12u00 speelden onze landelijke U14 Kangoeroes in Klein-Willebroek tegen de sterkste concurrent van de A-reeks in de 1ste ronde, de Antwerp Giants. Ondanks het feit dat onze jongens tot hiertoe al hun wedstrijden reeds glorieus hadden gewonnen en ze de Giants al een keertje hadden kunnen verslaan tijdens het Zuiderkempen tornooi in Augustus, beloofde dit toch een spannende match-up te worden tussen twee toppers.

U12 D: Girlpower

De tweede match was al wel wat zwaarder dan de eerste maar ook tegelijk een uitdaging! We hebben allemaal gevochten op het veld zoals de Cats maar die goal op de laatste seconde hadden we niet nodig!!