U14A vs Basketball Bonheiden

U14A vs Basketball Bonheiden

di, 23/10/2018 - 11:18
Posted in:
0 comments

Op zaterdag 20 oktober 2018 om 16u00 speelden onze landelijke U14 Kangoeroes een uitwedstrijd in Sint-Katelijne-Waver tegen de 3de geplaatste uit de A-reeks: Bonheiden. Ondanks het feit dat onze jongens reeds een maatje te veel bleken in de thuiswedstrijd, valt een tegenstander als Bonheiden nooit te onderschatten op de eigen home court en dat zal al snel blijken bij aanvang…
 

Onze starters missen spijtig genoeg een beetje hun normale vliegende aanvalsstorm en Bonheiden speelt erg geconcentreerd wat resulteert in een hoog afwerkingspercentage aan hunne zijde en een gelijk opgaande score. Maar bij 6-6 hebben onze boys er echt wel genoeg van en na een mooi geblokt shot, komt vanuit de verdediging de aanvalsmachine eindelijk op dreef onder het goedkeurend oog van onze voorzitter, die ter gelegenheid mee was komen supporteren. Met een mooie fast-break en lay-up van onze straffe nr. 6 Senne sluiten onze Kangoeroes het eerste kwart af met een voorsprong van 9-28.

De eerste score in de tweede kwart wordt gemaakt door guard nr. 9 Bernd, die tijdens de fast-break uitschuift op de gladde vloer en desondanks toch nog op miraculeuze wijze het punt kan afmaken… wat een krijger! De mooie combinaties blijven zich ten toon spreiden in de fast-breaks en op het einde van de eerste helft met een score van 17-58 staat reeds vast wie de eindoverwinning zal behalen.

Ook tijdens het 3de kwart zetten onze jongens de trend gewoon verder. Onze forward nr. 12 Daan maakt de ene assist na de andere en zo gaat de score weer erg vlot tijdens dit kwart. Maar ook Bonheiden scoort best mooie punten en zo wordt deze periode de meest aantrekkelijke van de match met een 27-97 tussenstand.

Het 4de kwart wordt ingeleid door de vele steals en de twee driepunters van onze vlijtige guard nr. 4 Jens, die overal goed tussen zit en zen ploegmaten leidt naar de verdere uitbouw van de ruime voorsprong. De eindzege toont toch weer de dominantie van onze Kangoeroes in hun reeks: 40-122… Go Kangoeroes! 
 

Koen Hellemans