U14 A: Kangoeroes - Giants

U14 A: Kangoeroes - Giants

vr, 19/10/2018 - 08:47
Posted in:
0 comments

Op zaterdag 13 oktober 2018 om 12u00 speelden onze landelijke U14 Kangoeroes in Klein-Willebroek tegen de sterkste concurrent van de A-reeks in de 1ste ronde, de Antwerp Giants. Ondanks het feit dat onze jongens tot hiertoe al hun wedstrijden reeds glorieus hadden gewonnen en ze de Giants al een keertje hadden kunnen verslaan tijdens het Zuiderkempen tornooi in Augustus, beloofde dit toch een spannende match-up te worden tussen twee toppers.
 

De wedstrijd kon voor onze krijgers wel geen betere start kennen, dan wanneer onze high-flying nr. 8 Cruz de tip controleert en hij met een tussen pas en een knappe assist van guard nr. 10 Keon, de bal opnieuw vrij kan ontvangen voor de eerste “2-point lay-up”. Zo is meteen de toon gezet voor een wervelende aanvalsstorm, inclusief een uitstekende 3-punter van power forward nr. 5 Fiji die voor een 12 – 0 tussenstand zal zorgen. Dan prikken de Giants zelf toch ook uiteindelijk terug met een mooie 3-punter en vechten ze zich zo langzaam opnieuw in de wedstrijd tot coach Peter Jorssen van onze U14 Kangoeroes het, bij een stand van 16 – 9 en de 3de fout van onze verdedigende kracht nr. 14 Luka, tijd vindt om het tempo van de tegenstander wat te breken en de eigen troepen opnieuw wat te laten herbronnen. Dat zal zen effect niet missen, want uiteindelijk eindigt het 1ste kwart in een 24 – 13 stand en hebben onze jongens zo al een comfortabele voorsprong opgebouwd.

Ook in het begin van het 2de kwart missen ze hun start niet, want na een snelle outlet pass kan onze super center nr. 15 Aaron met een sterke drive de eerste punten verzilveren. Ook fast-paced point guard nr. 4 Matthijs scoort met een prachtige blow-by drive en na nog een mooi block op Giants sterspeler Kobe brengen onze fantastisch spelende Kangoeroes de eindstand van de 1ste helft op 40 – 19.

Tijdens het 3de kwart wordt deze trend gewoon verder gezet met een heftige afwisseling van 2- en 3-punters over en weer, zodat dit meteen de hoogst scorende quarter zal worden met 32 – 16. Op het einde ervan is de winnaar van de wedstrijd dan ook gekend, want ondertussen zijn onze Kangoeroes uitgelopen naar een 72 – 35 tussenstand.

Het 4de kwart is daarom ook eerder een beetje een formaliteit geworden, wat meteen de lage 14 – 13 tussen score zal verklaren. Wel nog knap van de Giants om een 3-punt buzzershot te scoren, maar het zal niet mogen baten, want onze Kangoeroes winnen de topper met een onwaarschijnlijke 86 – 48 eindstand… Felicitaties team!!!